Hlavní obsah

Unikátní mobil se obejde bez nabíječky 15 let, nesmí se s ním ale telefonovat

Novinky, mif

Na největším evropském veletrhu s mobilními novinkami Mobile World Congress (MWC) v Barceloně na konci února byla k vidění řada zajímavých přístrojů. Společnost SpareOne se zákazníky snažila zaujmout novým mobilem se stejným názvem, který má výdrž rekordních 15 let. Má to ale jeden velký háček – nesmíte s ním telefonovat.

SpareOne

 
Článek

„Překonali jsme všechny rekordy. Věřte tomu nebo ne, životnost baterie telefonu SpareOne je od vložení neskutečných 15 let,“ pochlubil se výrobce v prezentaci nového přístroje s tím, že k jeho napájení je potřeba pouze jedna alkalická tužková baterie.

Foto: SpareOne

Unikátní telefon SpareOne

Takové výdrže je přístroj schopen dosáhnout především díky své jednoduchosti. Neumí totiž vůbec nic jiného, než telefonovat. Nemá dokonce ani displej či fotoaparát. V době, kdy je trh zaplaven nepřeberným množstvím chytrých telefonů, tak novinka nedokáže ani posílat SMS zprávy.

Sám výrobce však upozorňuje, že 15 let se majitel bez elektrické zásuvky obejde pouze v případě, že dodrží určité podmínky. Například přístroj musí být neustále umístěn v pokojové teplotě a nesmí se z něj vytočit žádné číslo, ani přijmout hovor.

Foto: SpareOne

Novinka se bude prodávat v různých barevných kombinacích

Pokud se bude s novinkou neustále telefonovat, vydrží baterie jen deset hodin. Podle výrobce to však vůbec nevadí. Přístroj si podle nich najde uplatnění v domácnostech jako rezervní mobil pro případ nouze, tedy ve chvílích, kdy na „nabitém telefonu závisí život“. Využívat by jej mohli i záchranáři nebo milovníci adrenalinových sportů.

Telefon SpareOne by se měl na americkém trhu začít prodávat v průběhu března za cenu okolo 50 USD, tedy 940 korun. Zda se přístroj objeví také v tuzemských obchodech, zatím výrobce neprozradil.

Reklama

Výběr článků

Načítám