Hlavní obsah

Čeští prodejci nabízejí novou vlajkovou loď od HTC za 15 tisíc

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová vlajková loď společnosti HTC by se měla začít prodávat podle oficiálních informací až v dubnu. Tuzemští prodejci však již novinku nazývanou One X začali nabízet již nyní v rámci předobjednávky. Podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ji je možné pořídit nejlevněji za 15 299 korun.

Foto: HTC

HTC One X

Článek

HTC One X cílí především na náročné uživatele, protože aktuálně patří díky platformě nVidia Tegra 3 k těm nejvýkonnějším smartphonům na světě. Základem výkonné čipové sady je čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz a dvanáctijádrová grafická jednotka nVidia.

Navíc HTC One X obsahuje také speciální jádro pro maximální efektivitu správy energie. Novinka ale není rozhodně pro každého. Některé uživatele nejspíše odradí větší rozměry telefonu, které jsou dány dotykovým panelem s úhlopříčkou 4,7 palce.

Foto: HTC

HTC One X

Na druhou stranu díky této velikosti má novinka jemné rozlišení displeje 1280 x 720 obrazových bodů. Vyšší rozlišení v současnosti nenabízí žádný jiný výrobce. Proti poškození je displej chráněn speciální vrstvou Corning Gorilla Glass.

HTC One X bude k dispozici za stejnou cenu v černém i bílém barevném provedení. Novinku má podle Zboží.cz již v nabídce více než deset tuzemských obchodů. Nejlevněji ji je možné pořídit za 15 299 Kč, většina prodejců ale přístroj nabízí za 15,5 tisíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám