Hlavní obsah

Apple vyhrál patentovou bitvu: iPhone a iPad se smí prodávat dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký technologický gigant Apple zaznamenal v Německu dílčí vítězství v právním sporu s konkurenční společností Motorola Mobility. Soud rozhodl, že Motorola prozatím nemůže požadovat zákaz prodeje mobilních telefonů iPhone a tabletů iPad na německém trhu.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

"V současné fázi, která umožňuje pouze rychlé posouzení argumentů obou stran, je třeba předpokládat, že Motorola by podle antimonopolních pravidel porušovala své povinnosti, pokud by nadále požadovala, aby Apple neprodával iPhony a iPady," uvedl soud.

Německý soud nižší instance v prosinci předběžně rozhodl, že evropská součást Applu musí zastavit prodej a distribuci přístrojů, jejichž technologie je v kolizi s některými patenty Motoroly. Apple byl proto začátkem února na zhruba jeden den nucen ze svého německého internetového obchodu stáhnout některé modely přístrojů iPhone a iPad. Firma se však proti prosincovému rozhodnutí odvolala. Úterní rozhodnutí je součástí pokračujícího odvolacího řízení.

Patentovou válku vede Apple na několika frontách. Už od loňského roku se soudí například se společností Samsung. Podle jihokorejského elektronického giganta porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u obou generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

Applu zase vadí vzhled počítačových tabletů Galaxy Tab, které se podle zástupců firmy velmi podobají jejich iPadu. Po úspěšném zákazu prodeje tabletu od Samsungu v Německu, podává Apple postupně žaloby i na dalších trzích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám