Hlavní obsah

První Nokii s Windows nabízejí čeští prodejci za deset tisíc korun

Novinky, mif

Už prvního února by se měla v tuzemských obchodech začít oficiálně prodávat první Nokia s operačním systémem Windows Phone. Model Lumia 800 však již nyní nabízejí někteří tuzemští prodejci v rámci předobjednávky za necelých deset tisíc korun. Vyplývá to z informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Nokia Lumia 800Video: Nokia

 
Článek

Podle Zboží.cz je možné chytrý telefon Lumia 800 nejlevněji pořídit za 9765 Kč. Pod deset tisíc korun novinku nabízejí aktuálně pouze dva prodejci, v ostatních obchodech se cena nejčastěji pohybuje mezi 10 500 a 11 000 Kč.

I to je ale pořád méně, než za kolik by se měl první přístroj po oficiálním zahájení prodeje nabízet. Zástupci české pobočky Nokie totiž počítají s maloobchodní cenou 12 490 Kč. Na internetu se samozřejmě najdou i prodejci, kteří si novinku cení ještě více – nabízí ji za 14 990 Kč.

Kromě modelu Lumia 800 začne Nokia prodávat také přístroj nižší kategorie s označením Lumia 710. I ten bude pracovat s operačním systémem Windows. Levnější však bude téměř o pět tisíc korun, počítá se s cenou 7990 Kč.

„První únor bude znamenat začátek změny. Nokia začne prodávat přístroje, které zamíchají kartami na trhu smartphonů a jejich operačních systémů,“ neskrýval své nadšení z platformy Windows ředitel Nokia ČR a SR Petr Kasa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám