Hlavní obsah

Chytrý telefon s 3D displejem a fotoaparátem zlevnil na 6000 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se loni před začátkem školního roku začal prodávat chytrý telefon s trojrozměrným displejem HTC Evo 3D, prodejci jej nabízeli za cenu okolo 15 až 16 000 Kč. Díky vánočním slevám jej před Štědrým dnem bylo možné koupit dokonce za necelých deset tisíc. V lednových výprodejích však cena klesla na historické minimum – jeho cena startuje těsně nad hranicí 6000 korun.

Foto: Novinky

HTC Evo 3D

Článek

HTC Evo 3D je možné podle informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, aktuálně zakoupit za 6393 Kč. Pod sedm tisíc tento chytrý telefon nabízí více než tři desítky dalších obchodů. Všechny nabídky na internetu ale takto výhodné nejsou, někteří prodejci Evo 3D nabízí dokonce i za 14 000 korun.

Telefon je vybaven 4,3palcovým širokoúhlým displejem s rozlišením qHD, tedy 540x960 obrazových bodů. Jeho hlavní předností je schopnost zobrazovat 3D obraz bez nutnosti mít nasazené speciální brýle. Novinka je navíc vybavena dvěma fotoaparáty s rozlišením pět megapixelů, díky kterým dokáže 3D obraz i zachytávat.

Srdcem hi-endového 3D telefonu je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon, který pracuje na frekvenci 1,2 GHz. K dispozici má 1 GB operační paměti. Pro uložení dat je pak vybaven 1GB flash pamětí, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších 32 GB.

HTC Evo 3D pohání operační systém Android. Ve výbavě nechybí ani WiFi, Bluetooth, GPS či microUSB konektor, který je možné pomocí speciální redukce proměnit v HDMI výstup.

První chytrý telefon s 3D displejem na světě, který se obejde bez speciálních brýlí, představila společnost LG. Model P920 Optimus 3D byl odhalen loni v únoru a aktuálně se v obchodech prodává za cenu od 7889 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám