Hlavní obsah

Seznam.cz chystá spuštění nového Emailu, přinese řadu novinek

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz plánuje pro letošní rok spustit vylepšenou verzi svého Emailu. Změn dozná vzhled, uživatelské prostředí i technologické pozadí služby. Podle produktového manažera Obsahových a komunikačních služeb Tomáše Perglera pracovaly jednotlivé týmy na vylepšeních více než rok a spuštění finální verze je naplánováno na jaro.

Foto: Seznam.cz

Nový vzhled Emailu od Seznamu

Článek

„Tvorba nového Seznam.cz Emailu trvala více než rok. Zaměřili jsme se na uživatelský zážitek a snadnost používání webmailu jako aplikace, která je díky použitým technologiím rychlejší, navíc je práce s ní příjemnější. Je za námi také velké množství práce na backendu, což zaručí větší stabilitu našeho e-mailového řešení a vytváří nám prostor pro další rozvoj v budoucnosti,“ uvedl Pergler.

Změny jsou u nového Emailu patrné už při prvním spuštění. Připravovaný design působí elegantně a přehledně. Přibyla možnost využívat štítky k označení zpráv. Nově lze také používat metodu drag and drop (přetahování myší) pro přesouvání e-mailů do složek, přiřazení štítků k e-mailům a také pro připojení více příloh ke zprávě.

Foto: Seznam.cz

Okno s novou zprávou

Kromě webového Emailu plánuje Seznam.cz spustit tento měsíc také vylepšenou mobilní verzi pro chytré telefony s dotykovým displejem. Ani u té nebude chybět nový vzhled či funkce, jako je například možnost přidávání štítků k označení zpráv.

Nejzásadnějších změn se však Email dočkal po technické stránce. „Nový Seznam.cz Email je postaven jako javascriptová aplikace. Uživatel tedy při práci se svým e-mailem zůstává stále na jedné stránce, čímž se minimalizují datové přenosy. Celá práce je tak plynulejší a rychlejší,“ konstatoval Pergler s tím, že kompletní výměnou prošlo také datové úložiště pro přílohy, které zajišťuje spolehlivější vydávání souborů uživatelům.

Foto: Seznam.cz

Uživatelé si budou moci v novém Emailu nastavit různé vzhledy schránky

Testovací verzi plánuje Seznam.cz spustit 17. ledna, přístup k ní budou mít uživatelé Emailu, kteří o to požádají. Přesné datum uvedení finální verze zatím není známo, počítá se však s letošním jarem. Postupně budou přibývat i další vylepšení, jako jsou například klávesové zkratky.

Email od Seznamu patří mezi nejpoužívanější freemailové služby v České republice. Aktivně je využíváno přes 7,5 miliónů schránek, přičemž počet uživatelů je odhadován na více než polovinu.

Foto: Seznam.cz

Aktuální podoba Emailu od Seznamu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám