Hlavní obsah

Zimní výprodeje snížily ceny chytrých telefonů o tisíce

Novinky, zgl, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazného zlevnění se v listopadu a prosinci dočkala díky vánočním slevám a zimním výprodejům řada chytrých telefonů. Některé přístroje zlevnily za poslední dva měsíce dokonce i o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejvýraznějších slev se dočkaly přístroje, které jsou vybaveny velkým dotykovým displejem a jejichž cena se pohybuje okolo deseti tisíc korun. U nejlevnějších modelů s cenovkou okolo pěti tisíc je možné aktuálně ušetřit podle Zboží.cz několik stokorun.

HTC Titan: nové Windows v akci

HTC Titan je nástupcem HTC HD7, který běžel na starší verzi mobilních Windows 7. Novinka již obsahuje očekávanou aktualizaci Mango a nabídne dotykový displej s úhlopříčkou 4,7 palce, který má rozlišení 800 x 480 bodů. Nový operační systém bude pohánět jednojádrový procesor Qualcomm Snapdragon o frekvenci 1,5 GHz. Vybaven bude také grafickým čipem Adreno 205 a 512MB operační pamětí.

Foto: Novinky

HTC Titan

Interní uživatelská paměť je 16 GB. V zadní části telefonu je osazen 8MPix fotoaparát s duální LED diodou. Videa umí nový model nahrávat v HD rozlišení 720p. Ač je telefon plošně velký, jeho šířka je pouhých 9,9 milimetru při váze 160 gramů. Ve vybavení nechybí Wi-Fi, AGPS ani Bluetooth.

  • Cena v říjnu: 13 800 Kč
  • Aktuální cena: 12 500 Kč

Nokia N9: nejlepší finský telefon současnosti

Srdcem hi-endového telefonu Nokia N9 je procesor Texas Instruments OMAP 3630, který pracuje na frekvenci 1 GHz. Jeho výkon by měl bohatě stačit i na ty nejnáročnější mobilní aplikace a hry. K dispozici má telefon 1024 MB operační paměti.

Širokoúhlý displej má úhlopříčku 3,9 palce a rozlišení 480 x 854 obrazových bodů. Displej je navíc chráněn speciálním zaobleným sklem odolným proti škrábancům. Novinka disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod, kterému nechybí ani autofocus. Samozřejmostí je možnost natáčet videa v HD rozlišení.

Foto: Novinky

Nokia N9

Nokia využívá u modelu N9 nový operační systém Meego. Ten se vyznačuje velice přehledným a intuitivním ovládáním. Zajímavé je, že se zcela obejde bez jakýchkoliv tlačítek, například hlavního tlačítka pro otevření menu nebo návrat na úvodní obrazovku. Tlačítka nahrazují gesta – například menu spustíte jednoduchým pohybem prstu z jednoho kraje obrazovky do druhého.

Ve výbavě telefonu nechybí ani Wi-Fi, Bluetooth, GPS, či technologie NFS, která umožňuje snadno sdílet obrázky a videa mezi telefony pouze tím, že je přiložíte k sobě. Rozměry telefonu jsou 116 x 61 x 12,1 mm a hmotnost 135 g, včetně baterie.

  • Cena v říjnu: 14 000 Kč
  • Aktuální cena: 10 500 Kč

Sony Ericsson Xperia Play: zaměřeno na hráče

Telefon Xperia Play od společnosti Sony Ericsson je vybaven procesorem ARM7 Scorpion, který je taktován na 1 GHz. Pro ukládání dat je k dispozici 400MB vestavěná paměť. Nechybí ani slot na paměťové karty.

Foto: Novinky

Sony Ericsson Xperia Play

Dotykový čtyřpalcový displej s rozlišením 480 x 854 pixelů doplňuje výsuvná klávesnice. Místo QWERTY kláves pro pohodlnější psaní se zde ukrývá herní ovladač, který je podobný joysticku od playstationu.

O hry pro Xperii Play rozhodně nouze nebude. Již nyní totiž pro novinku vyvíjejí herní tituly společnosti Sony Computer Entertainment, Digital Legends, Electronic Arts, Gamehouse, Gameloft, Handy Games či například Trendy Entertainment.

  • Cena v říjnu: 7000 Kč
  • Aktuální cena: 6300 Kč

Emgeton Flexaret Mini: nahradí i fotoaparát

Pro nadšené fotografy je určen chytrý telefon Emgeton Flexaret Mini. Disponuje totiž 12megapixelovým fotoaparátem s trojnásobným optickým zoomem a xenonovým bleskem. Díky tomu dokáže zastat prakticky všechny funkce digitálních kompaktů.

Foto: Novinky

Emgeton Flexaret Mini

Mobil je vybaven třípalcovým displejem s rozlišením 240 x 400 obrazových bodů a vestavěnou pamětí o velikosti 70 MB, kterou je možné dále rozšířit pomocí microSDHC karet až o 32 GB. V ostatních parametrech se přístroj nijak výrazně neliší od běžných multimediálních telefonů s cenou okolo pěti tisíc korun. Má Wi-Fi, Bluetooth i FM rádio. Samozřejmostí je možnost brouzdání na internetu díky internetovému prohlížeči Opera Mini.

  • Cena v říjnu: 4100 Kč
  • Aktuální cena: 3900 Kč

Samsung Omnia W: stovky nových funkcí

Samsung Omnia W je vybaven dotykovým 3,7palcovým kapacitním displejem S-AMOLED, který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Jeho hlavní předností by měla být dobrá čitelnost i za ostrého slunečního svitu, tedy v situacích, které činí problém většině konkurenčních modelů.

Foto: Novinky

Samsung Omnia W

„Omnia W přináší proti starší verzi přes 500 nových funkcí a vylepšení, mezi které patří i podpora češtiny, zpřístupnění obchodu s aplikacemi Marketplace pro české uživatele či výrazně rychlejší prohlížení webu prostřednictvím integrovaného prohlížeče Internet Explorer 9,“ uvedl Zdeněk Paškevič ze společnosti Samsung.

Srdcem telefonu je výkonný procesor s rychlostí 1,4 GHz. K dispozici je také 512 MB operační paměti a 8GB prostor pro uložení dat. Rozměry novinky jsou 116 x 59 x 11 mm a hmotnost 115 g.

  • Cena v říjnu: 8200 Kč
  • Aktuální cena: 6500 Kč

iPhone 4: legenda osobně

Chytrý telefon s logem nakousnutého jablka a čtyřkou v popisu se prodává již více než rok. Po celou dobu patří k nejpopulárnějším přístrojům na planetě. Jeho prodeje logicky klesly s příchodem vylepšeného modelu 4S, přesto jeho cena zůstala téměř beze změny.

Foto: Reuters

iPhone 4

iPhone 4 je vybaven 3,5palcovým displejem s rozlišením 940 x 640 obrazových bodů. To je čtyřikrát více než u předchozí verze 3GS. Srdcem telefonu je procesor Apple A4 s taktem 1 GHz. K dispozici má 512 MB operační paměti.

Na těle telefonu nalezneme dvě videokamery. Jednu nad displejem pro videotelefonáty a druhou na zadní straně. Ta má rozlišení pět megapixelů, automatické ostření, pětinásobný digitální zoom a vestavěný LED blesk, který může být během nahrávání videa nepřetržitě zapnutý.

  • Cena v říjnu: 12 300 Kč (16GB verze); 14 500 Kč (32GB verze)
  • Aktuální cena: 11 900 Kč (16GB verze); 14 300 Kč (32GB verze)

LG Optimus 7: chytrý telefon pro nenáročné

Mobil Optimus 7 od společnosti LG je určen především pro začátečníky. Nabízí velice intuitivní a jednoduché ovládání. Vybaven je operačním systémem Windows Phone 7.

Foto: Novinky

LG Optimus 7

LG Optimus 7 má 3,8palcový dotykový displej s rozlišením 800 x 480 obrazových bodů, který dokáže zobrazit 16 miliónů barev. V jeho výbavě nechybí ani 5MPix fotoaparát, 16GB vestavěná paměť, Wi-fi, či Bluetooth.

Za zmínku stojí také šikovné doplňkové programy, které výrobce k telefonu dodává zdarma. Ty umožňují například snadnou tvorbu panoramatických fotek, a to dokonce v úhlu až 360°. Samozřejmostí je pak podpora práce s kancelářskou sadou Office i snadná synchronizace s PC.

  • Cena v říjnu: 5500 Kč
  • Aktuální cena: 4300 Kč

Motorola Milestone: klávesnice pro pohodlné psaní

Hlavní předností telefonu Motorola Milestone je výsuvná klávesnice s takzvaným rozložením QWERTY. Ta je v podstatě zmenšenou verzí klasické klávesnice z notebooku. Kvůli drobným klávesám na ní ale není možné psát všemi deseti prsty. Kromě klávesnice je možné telefon ovládat také dotykovým 3,7palcovým displejem s rozlišením 480 x 854 obrazových bodů.

Foto: Novinky

Motorola Milestone

Co se výkonu týče, nepatří model Milestone ke špičce. Procesor je taktován na 550 MHz a k dispozici má 256 MB operační paměti. Vestavěný fotoaparát má rozlišení 5 megapixelů a disponuje vestavěným bleskem i funkcí automatického ostření. Telefon pracuje se systémem Android.

  • Cena v říjnu: 6000 Kč
  • Aktuální cena: 5700 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám