Hlavní obsah

Výkonná Nokia 500 zlevnila pod čtyři tisíce korun

Novinky, mif

Nokia 500 je jedním z nejlevnějších chytrých telefonů s vlastním operačním systémem, dotykovým displejem a výkonným gigahertzovým procesorem na tuzemském trhu. Její cena navíc neustále klesá, v současnosti se dá pořídit už za necelé čtyři tisíce korun. Přitom ještě na konci září, kdy se pětistovka začala prodávat v obchodech, byla cena lehce nad pěti tisíci.

Foto: Novinky

Nokia 500

Článek

V internetových obchodech je možné Nokii 500 podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz pořídit už za 3877 Kč. Takto nízká cena není vůbec výjimečná, neboť cenu do 3900 korun nabízí dalších deset prodejců. Najdou se ale také obchodníci, kteří přístroj nabízejí za vyšší cenu – nejdražší dokonce za 5230 Kč.

Vedle gigahertzového procesoru má Nokia 500 má 256 MB operační paměti. Nabídne dotykový displej s úhlopříčkou 3,2 palce, má rozlišení 640 x 360 bodů a umí zobrazit až 16 miliónů barev.

Foto: Novinky

Nokia 500

Interní paměť má kapacitu 2 GB a lze ji dále rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD. Stylová záležitost od Nokie, která zaujme mimo jiné i výměnnými barevnými zadními kryty, je 14 mm široká a její váha je 93 gramů.

Samozřejmostí je podpora standardů WiFi, Bluetooth či GPS. Stejně jako ostatní telefony od Nokie je i model 500 vybaven bezplatným navigačním softwarem, který finský výrobce k telefonům přidává od začátku roku 2010. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám