Hlavní obsah

Nový iPhone 4S se vybije za pouhých deset hodin, stěžují si majitelé

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová fóra po celém světě se plní příspěvky rozhořčených majitelů nového iPhonu 4S. Ten má podle nich velice nízkou výdrž baterie. I když by měl podle informací Applu bez používání vydržet pracovat až 200 hodin, podle zkušeností některých uživatelů je to mnohonásobně méně – pouhých deset hodin.

Článek

„iPhone 4S je hrozný! Teprve včera jsem si ho přinesl z obchodu a zdá se, že baterie ubývá o kousek každou minutu, i když s telefonem nic nedělám. Výdrž je horší než u mého stařičkého modelu 3GS,“ uvedl uživatel vystupující pod přezdívkou Scarface.

Stejnou zkušenost popsal na fóru také Jon Goldman, který nechal telefon celou dobu v klidu ležet na stole. Přestože s přístrojem nic nedělal, každou hodinu klesla výdrž baterie zhruba o deset procent. Po necelých 11 hodinách přístroj už nešel ani zapnout.

Podle Jordana Crooka ze serveru Tech Crunch za nízkou výdrž baterie může nejspíše softwarová chyba v operačním systému iOS 5. Zatím bohužel není jasné, co přesně chybu způsobuje.

Zkušenosti majitelů iPhonu 4S nicméně ukazují, že v některých případech se problém vyřešil, pokud vypnuli automatické nastavování časové zóny. Jiní uživatelé zase na nízkou výdrž vyzráli přeinstalováním celého operačního systému v mobilu.

Apple se zatím oficiálně ke stížnostem uživatelů nevyjádřil. Nízkou výdrž baterie již ale technici firmy řeší - kontaktovali některé majitele iPhonů 4S s prosbou o podrobnější popsání problému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám