Hlavní obsah

Na internet unikly snímky utajované Nokie s Windows

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internet obletěly snímky, na kterých je vidět první chytrý telefon společnosti Nokia s novým operačním systémem Windows Phone 7 (WP7). Finský výrobce zatím uniklý snímek nekomentoval, podle Evana Blasse ze serveru Pocketnow.com se jedná právě o utajovaný model 800, který by se měl začít prodávat ještě letos.

Článek

Fotografie nové Nokie rozhodně není první indicie, která k novému modelu unikla na internet. V červenci se podařilo nový chytrý telefon natočit přímo v továrně čínským dělníkům. [celá zpráva]

Podle videa a uniklých fotografií je již jasné, že nová Nokia bude vypadat téměř stejně jako model N9. Oba telefony mají velice minimalistický vzhled. Celé čelní straně dominuje velký displej, Nokia N9 dokonce nemá ani tlačítko pro vstup do menu. Vše je nahrazeno gesty na dotykovém displeji.  [celá zpráva]

O vypracování prvního telefonu s Windows se Nokia poprvé zmínila již na začátku února, kdy obě firmy oznámily navázání spolupráce. K té údajně došlo kvůli tomu, že finský výrobce nemá na trhu zcela ideální pozici.

O tom šéf Nokie informoval v otevřeném dopise. „Stojíme na hořící plošině a musíme jednat velice rychle, jinak shoříme,“ přirovnal Elop současnou situaci firmy k příběhu o naftaři, kterému vzplála vrtná plošina.

„iPhone od Applu zcela změnil význam slova smartphone, upoutal pozornost vývojářů a vytvořil novou mocnou platformu. Jasně ukázal, že když vyrobíte dobrý telefon, lidé jsou za něj ochotni utratit velké peníze. iPhone se objevil v roce 2007 a my stále ještě nemáme konkurenceschopný produkt,“ uvedl šéf Nokie.

Foto: Novinky

Nokia N9

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám