Hlavní obsah

Motorola Razr: nejtenčí mobilní telefon na světě

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Motorola odhalila tento týden nový chytrý telefon Razr, který je podle vyjádření zástupců firmy nejtenčí na světě. Jeho tloušťka je pouhých 7,1 milimetru. Novinka bude především konkurovat iPhonu 4S od Applu.

Článek

Nová Motorola Razr je vybavena dotykovým displejem s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 540 x 960 obrazových bodů. Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor Cortex-A9 taktovaný na frekvenci 1200 MHz.

Pro uložení dat disponuje přístroj 16GB pamětí, kterou je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet typu microSDHC. Ve výbavě nechybí ani GPS, WiFi, Bluetooth či 8MPx fotoaparát s automatickým ostřením diodovým bleskem, který dokáže natáčet i videa.

Motorola Razr pracuje pod operačním systémem Android. Kdy přesně se objeví na tuzemském trhu, zatím výrobce neuvedl.

Svůj nový telefon představila Motorola pouhé dva týdny po odhalení konkurenčního iPhonu 4S. Toho se jen za první tři dny prodalo přes čtyři milióny kusů. [celá zpráva]

Nový iPhone je vzhledem prakticky k nerozeznání od svého předchůdce. Hlavní změny se udály uvnitř přístroje. Ve srovnání se starší čtyřkou má novinka dvakrát rychlejší procesor a sedmkrát výkonnější grafiku. To je zásluha nového procesoru A5, který používá také iPad 2.

Vylepšení se dočkal také vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení se zvýšilo z 5Mpix na 8Mpix. iPhone 4S dokáže natáčet videa ve Full HD rozlišení, přičemž nabízí i stabilizaci obrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám