Hlavní obsah

Apple by mohl přes víkend prodat rekordní čtyři milióny iPhonů

Až čtyři milióny kusů telefonu iPhone 4S by se podle některých odhadů mohly prodat během tohoto víkendu. Jiné prognózy hovoří o dvou miliónech až třech miliónech prodaných telefonů, uvedl server CNET. I v takovém případě by to ale byl rekord.

Článek

Při uvedení předchozího modelu iPhone 4 prodala Apple loni na konci června 1,7 miliónu telefonů. Firma to tehdy označila za nejúspěšnější uvedení produktu na trh ve své historii.

Apple již překonal rekord při předběžných objednávkách nového telefonu na internetu. Minulý pátek, kdy začaly, jich firma a její partneři zaznamenali kolem jednoho miliónu, a v podstatě se tak vyprodaly zásoby na nejbližší období.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Začal se prodávat nový iPhone 4S, poslední model Steva JobseVideo: Reuters

Do zájmu o nový iPhone se tak zatím nepromítá zklamání, které mnoho uživatelů cítilo kvůli tomu, že Apple nabídl jenom vylepšenou verzi iPhonu 4, a ne zcela nový model.

Hlavní změny se udály uvnitř přístroje. Ve srovnání se starší čtyřkou má novinka dvakrát rychlejší procesor a sedmkrát výkonnější grafiku. To je zásluha nového procesoru A5, který používá také iPad 2.

Vylepšení se dočkal také vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení se zvýšilo z 5Mpix na 8Mpix. iPhone 4S dokáže natáčet videa ve Full HD rozlišení, přičemž nabízí i stabilizaci obrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám