Hlavní obsah

Výkonná Nokia 500 zlevnila na čtyři tisíce korun

Novinky, mif

Nový chytrý telefon Nokia 500 se začal prodávat na konci září za pět tisíc korun. Pouhé dva týdny stačily na to, aby tato novinka s dotykovým displejem, 1GHz procesorem a operačním systémem Symbian Anna zlevnila o tisíc korun. Vyplývá to z informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Článek

Podle Zboží.cz je v současnosti možné koupit Nokii 500 nejlevněji za 4099 korun, přičemž za cenu nižší než 4200 Kč novinku nabízí celkem devět obchodů. Narazit je možné ale také na prodejce, kteří si chytrý telefon od finského výrobce stále cení na více než pět tisíc, konkrétně jej nabízejí až za 5 300 korun.

Nokia 500 je smartphone cílený hlavně na mladé uživatele. Má zaoblený design a možnost výběru ze základních barev černé a bílé (přijde na trh až na konci roku). Zadní vyměnitelný kryt může mít barvu dle představ uživatele.

Foto: Novinky

Nokia 500

Stylová záležitost od Nokie je 14 mm široká a její váha je 93 gramů. I z toho lze vyčíst, že materiálově bude plastová. Jako první smartphone se Symbianem bude mít procesor o frekvenci 1GHz. Ten by měl podle výrobce výrazně zrychlit odezvu telefonu, k čemuž má přispět i 256 MB operační paměti.

Interní paměť bude mít 2GB s možností rozšíření o dalších až 32GB pomocí microSD karty. Dotykový displej s úhlopříčkou 3,2 palce má rozlišení 640 x 360 bodů a umí zobrazit až 16 miliónů barev. Stejně jako u ostatních Nokií i u modelu 500 bude finský výrobce nabízet bezplatnou navigaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám