Hlavní obsah

Apple odhalí iPhone 5 už příští týden

Společnost Apple zřejmě příští úterý představí novou, již pátou verzi svého "chytrého" mobilního telefonu iPhone. Přístroj iPhone 5 by měl mít podle analytiků větší displej a lépe fungovat v bezdrátové komunikaci s počítači.

Článek

Apple v úterý pozval média na 4. října do svého ústředí v kalifornském Cupertinu na "zvláštní akci" nazvanou "Let's Talk iPhone". Pozvánka žádné podrobnosti neobsahovala a mluvčí firmy také nic dalšího nesdělil. Apple obvykle zve média na prezentaci nových produktů do San Franciska.

"Bude to iPhone 5," řekl agentuře Reuters analytik firmy ThinkEquity Mark McKechnie.

Podle vyjádření ředitele francouzské pobočky operátora Orange Stephana Richarda by se navíc novinka měla začít záhy i prodávat. „Pokud budu věřit tomu, co jsem slyšel, iPhone 5 se začne prodávat 15. října,“ uvedl Richard.

Společně s iPhonem 5 by se měla objevit i pátá generace operačního systému iOS, která přinese přes 200 nových funkcí a vylepšení. [celá zpráva]

Změny a vylepšení

Apple přišel s iPhonem v roce 2007 a novou generaci uvádí na trh prakticky každý rok. Obvykle to dělá v červnu na setkání svých vývojářů, letos ale firma uvedení nové verze odložila na podzim.

Proti iPhonu 4 by měla být novinka rychlejší díky novému procesoru A5. Ten v současnosti už používá iPad 2. Vylepšení by se měl dočkat také vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení by se mělo zvýšit z 5Mpix na 8Mpix.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám