Hlavní obsah

Nejtenčí chytrý telefon na světě si koupilo už deset miliónů lidí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý telefon Samsung Galaxy S II, který letos vyhrál cenu Mobil roku v anketě EISA Awards 2011-12, si koupilo už deset miliónů lidí. Zájem lidí o nejtenčí smartphone na světě neklesá ani poté, co firma na veletrhu IFA v Berlíně představila na začátku září následovníka s pořadovým číslem tři. Upozornil na to server The Gadget Site.

Článek

Samsung Galaxy S II se začal prodávat v dubnu. K pokoření desetimiliónové hranice mu tedy stačilo pouhých šest měsíců. Jeho předchůdce Galaxy S na zdolání stejného počtu prodaných přístrojů potřeboval sedm měsíců.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Na iPhone 4 je chytrý telefon od Samsungu i přesto krátký. Apple totiž jen za třetí kvartál letošního roku prodal přes 20 miliónů smartphonů. Firma navíc plánuje v průběhu října představit a začít prodávat pátou generaci mobilu s logem nakousnutého jablka. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II je vybaven dotykovým 4,27palcovým kapacitním displejem S-AMOLED, který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Jeho hlavní předností by měla být dobrá čitelnost i za ostrého slunečního svitu, tedy v situacích, které činí problém většině konkurenčních modelů.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S2 white

Srdcem telefonu je výkonný dvoujádrový procesor Samsung Exynos taktovaný na 1,2 GHz. K dispozici je také 1024 MB operační paměti a 32GB prostor pro uložení dat, který je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu microSDHC až o dalších 32 GB.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Telefon dokáže pracovat v sítích GSM, WCDMA, GPRS, EDGE, HSDPA a HSUPA. Pohání ho mobilní operační systém Android 2.3. Jeho rozměry jsou 125 × 66 × 8,5 mm – tenčí smartphone byste na trhu hledali jen velice těžko. Velmi příjemná je také hmotnost zařízení, která činí 116 g.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám