Hlavní obsah

Mobilní Windows dostanou stovky vylepšení nejpozději příští týden

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejpozději během příštího týdne plánuje společnost Microsoft vydat dlouho očekávanou aktualizaci operačního systému pro chytré telefony Windows Phone 7. Novinka přinese více než pět stovek nových funkcí a vylepšení, jako je například podpora češtiny či snadné surfování na webu díky plnohodnotnému prohlížeči Internet Explorer 9.

Článek

„Na aktualizaci Windows 7.5 jsme pracovali usilovně společně s našimi partnery několik měsíců. Výsledek našeho snažení je tady. Během jednoho nebo dvou týdnů začneme aktualizaci uvolňovat ke stažení,“ uvedl na blogu Windows Phone minulý týden Eric Hautala z Microsoftu.

Nová aktualizace s kódovým označením Mango přinese rychlejší a snadnější komunikaci. Například konverzace prostřednictvím SMS, MMS a e-mailů probíhá v přehledných vláknech. Ke kontaktům se automaticky stahují informace ze sociálních sítí a chatovat je možné i bez použití rukou díky vestavěnému převodníku řeči na text a obráceně.

„Kvůli potřebě být v neustálém kontaktu se svým okolím a mít zajištěný přístup k aktuálním informacím uživatelé smartphonů používají různé nástroje komunikace. Jde o běžné hovory, textové a e-mailové zprávy, rychlé zprávy, updaty stavu, tweety, check-iny, sdílení fotografií. Novinkou, kterou Mango přináší, je schopnost všechny tyto informace spojit s osobou či skupinou osob, a nikoli s aplikací, kterou musí používat,“ uvedl René Keyzlar, manažer mobilních řešení Microsoftu pro střední Evropu.

Vylepšené aplikace

Součástí aktualizace jsou i vylepšené aplikace. „Nástroj App Connect ve verzi Mango umožňuje pokročilé vyhledávání a stahování aplikací. Vylepšené Live Tiles pak o aplikacích poskytnou aktuální informace, a to bez nutnosti je otevírat, protože okénka mohou být větší a obsahovat více informací. Nová funkce multitaskingu pak uživatelům umožňuje rychle přepínat mezi aplikacemi jednoduchým podržením tlačítka Zpět,“ vyzdvihl přednosti novinky Keyzlar.

Mango bude obsahovat také plnohodnotný webový prohlížeč Internet Explorer 9, který podporuje HTML5 a u výkonných telefonů dokonce i hardwarovou akceleraci grafiky pro výkonnější prohlížení stránek ve vysokém rozlišení.

Aktualizace Mango pro operační systém Windows Phone 7 bude kromě současných jazyků podporovat i češtinu, polštinu, maďarštinu, ruštinu, řečtinu, brazilskou portugalštinu, čínštinu, holandštinu, japonštinu, korejštinu, dánštinu, finštinu, švédštinu a norštinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám