Hlavní obsah

Potvrzeno: Nokia N9 se začne prodávat v polovině října za 14 990 korun

Novinky, mif

Nokia N9, která se stane novou vlajkovou lodí finského výrobce, by se měla v Česku začít prodávat během první poloviny října. Ceny základního modelu budou startovat na 14 990 korunách. Novinkám to potvrdila mediální zástupkyně Nokie Lada Brůnová s tím, že lidé mohou již nyní nový telefon zakoupit v rámci předobjednávky.

Článek

„Již od pondělí je možné předobjednat si N9 a získat tak garantované pořadí odbavení objednávky. Zákazníci, kteří si na e-shopu Nokia objednají N9, obdrží osobní certifikát s vyznačeným pořadím, podle kterého budou objednávky v okamžiku naskladnění N9 odbavovány,“ prozradila Brůnová.

„Předpokládaný termín zahájení prodeje je plánován na první polovinu října 2011,“ dodala s tím, že cena modelu N9 s kapacitou 16 GB je stanovena na 14 990 Kč. Za verzi s 64GB úložným prostorem pak zákazníci zaplatí 16 490 korun.

Srdcem hi-endového telefonu Nokia N9 je procesor Texas Instruments OMAP 3630, který pracuje na frekvenci 1 GHz. Jeho výkon by měl bohatě stačit i na ty nejnáročnější mobilní aplikace a hry. K dispozici má telefon 1024 MB operační paměti.

Foto: Novinky

Nokia N9

Širokoúhlý displej má úhlopříčku 3,9 palce a rozlišení 480 x 854 obrazových bodů. Displej je navíc chráněn speciálním zaobleným sklem odolným proti škrábancům. Novinka disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod, kterému nechybí ani autofocus. Samozřejmostí je možnost natáčet videa v HD rozlišení.

Nokia využívá u modelu N9 nový operační systém Meego. Ten se vyznačuje velice přehledným a intuitivním ovládáním. Zajímavé je, že se zcela obejde bez jakýchkoliv tlačítek, například hlavního tlačítka pro otevření menu nebo návrat na úvodní obrazovku. Tlačítka nahrazují gesta – například menu spustíte jednoduchým pohybem prstu z jednoho kraje obrazovky do druhého.

Ve výbavě telefonu nechybí ani WiFi, Bluetooth, GPS, či technologie NFS, která umožňuje snadno sdílet obrázky a videa mezi telefony pouze tím, že je přiložíte k sobě. Rozměry telefonu jsou 116 × 61 × 12,1 mm a hmotnost 135 g, včetně baterie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám