Hlavní obsah

iPhone 5 se začne prodávat v sobotu 15. října

Novinky, mif

Jeden z nejočekávanějších telefonů letošního roku – iPhone 5 - začne společnost Apple prodávat v sobotu 15. října. Tvrdí to alespoň Stephane Richard, ředitel francouzské pobočky operátora Orange. Upozornil na to server Redmond Pie. Zástupci Applu však zatím žádné datum oficiálně nepotvrdili.

Článek

„Pokud budu věřit tomu, co jsem slyšel, iPhone 5 se začne prodávat 15. října,“ uvedl Richard. Jeho slova potvrzují i zahraniční pozorovatelé, podle kterých by měl být nový telefon společnosti Apple odhalen na konci září na tiskové konferenci a začít prodávat by se měl v průběhu října.

Společně s iPhonem 5 by se měla objevit i pátá generace operačního systému iOS, která přinese přes 200 nových funkcí a vylepšení. [celá zpráva]

Bez odpovědi zůstává zatím otázka, jak přesně bude iPhone 5 vypadat. Většina zahraničních médií však hovoří o tom, že pětka bude mít proti svému předchůdci větší displej. Vychází přitom z fotografie krytu iPhonu 5, která se objevila na internetových stránkách čínského výrobce, který Applu dodává součástky na přístroje.

Na uniklé fotografii je vidět, že by se při stejné velikosti telefonu měla plocha displeje rozšířit jak do šířky, tak to délky. Okraje na pravé a levé straně by mohly být velmi tenké. Lze tedy předpokládat, že novinka bude mít navíc ještě vyšší rozlišení než její předchůdce.

Proti iPhonu 4 by měla být novinka rychlejší díky novému procesoru A5. Ten v současnosti už používá iPad 2. Vylepšení by se měl dočkat také vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení by se mělo zvýšit z 5Mpix na 8Mpix.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám