Hlavní obsah

Herní mobil od Sony Ericssonu zlevnil na 7000 korun

Novinky, mif

Výrazné slevy se během posledních měsíců dočkal chytrý telefon Sony Ericsson Xperia Play, který cílí především na hráče videoher. Ještě v květnu tuzemští prodejci nabízeli mobil za cenu okolo 12 tisíc korun, v současnosti je ale přístroj možné zakoupit už za 7200 Kč. Vyplývá to z informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Článek

Cena černé Xperie Play startuje na 7240 Kč, za bílou variantu pak zákazníci zaplatí o 160 korun více. Do 7500 Kč je herní telefon v obou barevných kombinacích možné zakoupit podle Zboží.cz ve více než deseti obchodech.

Najdou se ale i takové obchody, které mobilní ekvivalent televizní konzole Sony PlayStation nabízí i za 14 000, tedy ještě o dva tisíce více, než za kolik se telefon začal prodávat v květnu.

Telefon je vybaven procesorem ARM7 Scorpion, který je taktován na 1 GHz. Pro ukládání dat je k dispozici 400MB vestavěná paměť, kterou je možné rozšířit pomocí paměťových karet typu microSDHC až o dalších 32 GB.

Dotykový displej telefonu je kapacitní a má úhlopříčku čtyři palce. Jeho rozlišení je 480x 854 obrazových bodů, přičemž dokáže zobrazit 16,7 miliónu barev.

Samozřejmostí je vestavěný fotoaparát s rozlišením 5,1 MPx, který je vybavený automatickým ostřením, bleskem i stabilizací. Nechybí ani podpora technologií GPS, WiFi a Bluetooth. Novinku pohání operační systém Android ve verzi 2.3.

Rozměry telefonu jsou 119 x 62 x 16 mm a hmotnost 175 g. V pohotovostním režimu by měl vydržet v sítích 3G pracovat až 413 hodin. Při přehrávání hudby se novinka obejde bez zásuvky přes 30 hodin, nepřetržitě hrát hry je možné až pět a půl hodiny.

O hry pro Xperii Play rozhodně nouze nebude. Již nyní totiž pro novinku vyvíjejí herní tituly společnosti Sony Computer Entertainment, Digital Legends, Electronic Arts, Gamehouse, Gameloft, Handy Games, či například Trendy Entertainment.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám