Hlavní obsah

Nová extrémně výkonná a levná Nokia dorazila do českých obchodů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští prodejci zařadili do nabídky nový chytrý telefon Nokia 500. Ten je vybaven dotykovým displejem, 1GHz procesorem a operačním systémem Symbian Anna. Nejzajímavější je na novince pořizovací cena, která startuje na hranici pěti tisíc korun. Konkurenční přístroje s takovouto výbavou jsou přitom o několik tisíc dražší.

Článek

Podle informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné Nokii 500 aktuálně pořídit od 4950 do 5400 korun v osmi obchodech. Narazit je ale možné i na prodejce, kteří si novinku cení na 9500 Kč.

Fyzicky bohužel obchodníci Nokii 500 na skladě nemají, telefon nabízejí pouze v rámci předobjednávky. K dispozici by však podle dostupných informací měl být ještě v průběhu září.

Nokia 500 je smartphone cílený hlavně na mladé uživatele. Má zaoblený design a možnost výběru ze základních barev černé a bílé (přijde na trh až na konci roku). Zadní vyměnitelný kryt může mít barvu dle představ uživatele.

Stylová záležitost od Nokie je 14 mm široká a její váha je 93 gramů. I z toho lze vyčíst, že materiálově bude plastová. Jako první smartphone se Symbianem bude mít procesor o frekvenci 1GHz. Ten by měl podle výrobce výrazně zrychlit odezvu telefonu, k čemuž má přispět i 256 MB operační paměti.

Interní paměť bude mít 2GB s možností rozšíření o dalších až 32GB pomocí microSD karty. Dotykový displej s úhlopříčkou 3,2 palce má rozlišení 640 x 360 bodů a umí zobrazit až 16 miliónů barev. Stejně jako u ostatních Nokií i u modelu 500 bude finský výrobce nabízet bezplatnou navigaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám