Hlavní obsah

Chytré telefony mohou využívat vylepšené Mapy.cz

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz spustila vylepšenou verzi své mobilní služby Mapy.cz. Novinka je určena pro telefony s Androidem a zařízení od Applu s operačním systémem iOS, který využívá například počítačový tablet iPad, multimediální přehrávač iPod Touch či chytrý mobil iPhone.

Foto: Novinky

Mobilní služba Mapy.cz

Článek

„Hlavní změny, které jsme v pondělí nasadili do ostrého provozu, poznají uživatelé s telefony s operačním systémem iOS a Android hned po přihlášení na službu Mapy.cz ze svého mobilního telefonu. Kromě klasického hledacího okna jim budou nově nabídnuty body zájmu v jejich aktuálním okolí. Mohou tedy využít podobnou funkcionalitu, na kterou jsou zvyklí z naší mobilní aplikace Mapy.cz,“ uvedl Ivan Mikula, manažer produktového týmu Smobil.

Foto: Novinky

Mobilní služba Mapy.cz

Druhou změnou je způsob ovládání. K pohybu na mapě už majitelé dotykových telefonů nemusí využívat šipek na obrazovce, ale mohou plynule přecházet jednoduchým posunutím prstu na panelu. „I pro majitele nedotykových telefonů jsme ovládání udělali více uživatelsky přívětivé,“ podotkl manažer produktového týmu Smobil.

„Poslední výraznější změnou prošly mapové podklady. Nyní si můžete ve svém telefonu zvlášť otevřít turistickou a cyklistickou mapu,“ dodal Mikula s tím, že samozřejmě nechybí ani možnost navigace.

  • Mobilní službu Mapy.cz je dostupná z telefonu na internetové stránce m.mapy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám