Hlavní obsah

Nový extrémně výkonný mobil od Nokie stojí 5000 korun

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia oficiálně představila nový chytrý telefon Nokia 500. Jedná se o dotykový model s 1GHz procesorem a operačním systémem Symbian Anna. Podporovat bude Wi-Fi i GPS, chybět nebudou ani barevné výměnné kryty. Vydání je plánováno již na září s počáteční cenou 5390 korun.

Článek

Nokia 500 je smartphone cílený hlavně na mladé uživatele. Má zaoblený design a možnost výběru ze základních barev černé a bílé (přijde na trh až na konci roku).

Zadní vyměnitelný kryt může mít barvu dle představ uživatele. Nechybí černá, oranžová, khaki, fialová, červená ani modrá. Růžová a další barevné odstíny přibydou s vydáním bílé verze. V základním balení budou obsaženy dva zadní kryty navíc.

Stylovka od Nokie je 14 mm široká a její váha je 93 gramů. I z toho lze vyčíst, že materiálově bude plastová. Jako první smartphone se Symbianem bude mít procesor o frekvenci 1GHz. Ten by měl podle výrobce výrazně zrychlit odezvu telefonu, k čemuž má přispět i 256 MB operační paměti.

Interní paměť bude mít 2GB s možností rozšíření o dalších až 32GB pomocí microSD karty. 3,2“ TFT displej má rozlišení 640x360 bodů, umí zobrazit až 16 miliónů barev a je kapacitní. Li-on baterie bude mít kapacitu 1110 mAh a měla by vydržet v klidovém režimu až 500 hodin, při hovoru až 7 hodin, při přehrávání hudby až 35 hodin, u videa už to bude jen přes pět hodin.

Ze síťových připojení podporuje čtyři frekvence sítí GSM a dokonce pět typů sítě 3G i s rychlými datovými přenosy HSDPA a HSUPA. Rychlý internet si taktéž budeme moci užít přes Wi-Fi.

Nokia bude u modelu 500 nabízet bezplatnou navigaci, A-GPS modul je tedy také integrován. Z konektorů nebude chybět 3,5mm audio jack, microUSB a stále také 2mm nabíjecí Nokia port.

Bohužel o slabině již víme ještě před vydáním. Fotoaparát bude opět (jako u podobné Nokie C5-03) bez blesku a bez autofocusu. Bude mít snímané rozlišení 5Mpix pro fotografie a videa budeme moci nahrávat jen v rozlišení 640x480 s 15 snímky za sekundu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám