Hlavní obsah

Nejtenčí chytrý telefon na světě pokořil hranici šesti miliónů prodaných kusů

Novinky, mif

Neuplynul ani měsíc od doby, kdy se společnost Samsung pochlubila tím, že prodala za pouhých 55 dní již tři milióny chytrých telefonů Galaxy S II. Server Planetinsane.com nyní uvedl, že tento extrémně tenký a výkonný mobil si koupilo už přes šest miliónů lidí. Novinka tak navazuje na úspěchy svého předchůdce, kterého se na celém světě prodalo přes 17 miliónů kusů.

Článek

Samsung Galaxy S II má tak dobré prodejní výsledky i přesto, že patří do kategorie nejvýkonnějších smartphonů, u kterých cena zpravidla neklesá pod deset tisíc korun. Podle populárního tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje jednička na českém internetu Seznam.cz, je možné aktuálně tento přístroj na trhu sehnat za 11 200 Kč.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Pokud budou statistiky prodejů pro Galaxy S II stále tak příznivé, mohl by desetimiliónovou hranici prolomit už letos na podzim. Na iPhone 4 je chytrý telefon od Samsungu i přesto krátký. Chytrému telefonu od Applu totiž stačil na překonání hranice tří miliónů necelý měsíc. Stejný zájem přitom zákazníci měli i o předchozí generaci – verzi 3G. I té se prodaly tři milióny za měsíc.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Srdcem telefonu je výkonný dvoujádrový procesor Samsung Exynos taktovaný na 1,2 GHz. K dispozici je také 1024 MB operační paměti a 32GB prostor pro uložení dat, který je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu microSDHC až o dalších 32 GB.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II je vybaven dotykovým 4,27palcovým kapacitním displejem S-AMOLED, který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Jeho hlavní předností by měla být dobrá čitelnost i za ostrého slunečního svitu, tedy v situacích, které činí problém většině konkurenčních modelů.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy S II

Telefon dokáže pracovat v sítích GSM, WCDMA, GPRS, EDGE, HSDPA a HSUPA. Pohání ho mobilní operační systém Android 2.3. Jeho rozměry jsou 125 × 66 × 8,5 mm – tenčí smartphone byste na trhu hledali jen velice těžko. Velmi příjemná je také hmotnost zařízení, která činí 116 g.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám