Hlavní obsah

Supermobil od HTC zlevnil o tisíce

Novinky, mif

Vlajková loď společnosti HTC – model Sensation se začal prodávat na přelomu května a června za necelých 14 000 Kč. Necelé dva měsíce po uvedení na trh jeho cena klesla až pod 11 tisíc. Vyplývá to z informací populárního tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje jednička na českém internetu Seznam.cz.

Foto: Novinky

HTC Sensation

Článek

Chytrý telefon HTC Sensation je v současnosti podle Zboží.cz možné pořídit nejlevněji za 10 700 Kč. Příznivá cena okolo 11 tisíc je pak ve více než v deseti obchodech. Na internetu jsou ale také prodejci, kteří přístroj nabízejí za 17 tisíc. Tedy více, než za kolik se začal prodávat před dvěma měsíci.

Srdcem hi-endového telefonu HTC Sensation je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon, který pracuje na frekvenci 1,2 GHz. Jeho výkon by měl bohatě stačit i na ty nejnáročnější mobilní aplikace a hry.

K dispozici má telefon 768 MB operační paměti. Pro uložení dat je pak vybaven 1GB flash pamětí, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších 32 GB.

Širokoúhlý displej má úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení qHD (540x960 obrazových bodů). Navíc by měl být extrémně odolný díky speciální vrstvě Gorilla glass. Bez poškození by díky tomu měl vydržet například i pády na zem.

HTC Sensation disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod. Na čelní straně je umístěna druhá 1,2Mpix kamera, která slouží pro videohovory. Novinka umožňuje natáčet videa ve Full HD 1080p rozlišení rychlostí 30 snímků za sekundu a se stereofonním zvukem.

Rozměry telefonu jsou 126,1x65,4x11,3 mm a hmotnost 148 g včetně baterie. HTC Sensation pohání operační systém Android.

Reklama

Výběr článků

Načítám