Hlavní obsah

Obchod App Store dosáhl neuvěřitelných 15 miliard stažených aplikací

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple oznámila, že více než 200 miliónů uživatelů jejích zařízení po celém světě už dokázalo stáhnout 15 miliard aplikací z online obchodu App Store. Za zvýšený zájem v posledních letech může i vydání tabletu iPad, pro který už je ke stažení více než 100 tisíc nativních aplikací.

Foto: Novinky

Logo společnosti Apple spolu s logem mobilního obchodu App Store.

Článek

App Store je mobilní online obchod společnosti Apple, který najdeme v zařízeních iPhone, iPad a iPod Touch. Aktuálně se v něm nachází okolo 425 tisíc aplikací pro tato zařízení, včetně 100 tisíc aplikací určených speciálně pro tablet iPad.

Podle statistik společnosti je aktuálně po světě v užívání více než 200 miliónů přístrojů s operačním systémem iOS, který zmiňovaná zařízení pohání.

Zajímavostí také je, že společnost Apple již zaplatila vývojářům za jejich aplikace přes 2,5 miliardy amerických dolarů (přibližně 45 miliard korun).

Mezi nejznámější díla z App Store patří například hry Angry Birds nebo Infinity Blade, které patří i k nejstahovanějším. Oblíbené jsou také hudební aplikace - například Ocarina, Magic Piano či Magic Fiddle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám