Hlavní obsah

iPhone 5 bude mít velký čtyřpalcový displej

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stránkách čínského prodejce dílů pro Apple iPhone se objevil náhradní kryt k novému iPhonu 5. Odhaluje rozšíření displeje ve stávající velikosti rámečku až do velikosti čtyři palce oproti stávající velikosti 3,5“ u iPhonu 4. Informaci uvedl server 9to5mac.com.

Foto: Novinky

Server 9to5mac.com uveřejnil fotografii s údajným předním krytem nového iPhonu 5.

Článek

Fotografie krytu iPhonu 5 byla uveřejněna již v průběhu února a byla veřejností označena za podvrh. Jenže ani přibližně dva měsíce před pravděpodobným vydáním nového modelu chytrého telefonu od Applu se situace nemění a vypadá to, že by údajný podvrh mohl mít reálný základ.

Nejlepší smartphony dneška mají více než čtyřpalcové displeje a je tedy jasné, že nový iPhone nesmí zůstat pozadu. Pro porovnání můžeme uvést, že iPhone 4 měl velikost displeje 3,5“, ale nové nejlepší modely konkurence mají displeje s velikostí přes čtyři palce. Samsung Galaxy S II má úhlopříčku 4,27“, HTC Sensation dokonce 4,3“.

Z rámečku je vidět, že by se při stejné plošné velikosti telefonu měla plocha displeje rozšířit jak do šířky, tak to délky. Okraje na pravé a levé straně by mohly být velmi tenké. Obrazové porovnání možného designu iPhonu 5 s iPhonem 4 na sebe nenechalo dlouho čekat.

Foto: Novinky

Server itechwhiz.com uveřejnil porovnání iPhonu 4 s možným designem nástupce iPhone 5 a iPhone 5 Mini.

Na serveru itechwhiz.com se objevilo porovnání i s možným modelem iPhonu 5 Mini. Při rozšíření displeje by mohla mít mini verze stejnou velikost displeje jako iPhone 4.

S novou verzí iPhonu je také velmi pravděpodobné nasazení operačního systému iOS 5. K běžně podporovaným sítím GSM by se měla přidat i podpora sítí CDMA. Hovoří se také o větší operační paměti RAM, která je u iPhonu čtvrté generace 512MB a mohla by se zvětšit na 1GB. Naopak fyzická klávesnice se mnohým zdá jako velmi nereálná.

Určitě se však dočkáme minimálně lehké změny designu. Uvidíme, zda bude telefon podporovat HDMI výstup, což by také mnoho uživatelů ocenilo. Spekuluje se také o podpoře moderních sítí 4G/LTE, o kterých si u nás ale zatím můžeme nechat zdát. Zato osazení nového procesoru A5, který je také v iPadu 2, je v podstatě jisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám