Hlavní obsah

iPhone 5 odhalí Apple v září, možná i s výsuvnou klávesnicí

Novinky, Tomáš Hort

Na internetu se objevuje stále více informací o připravovaném iPhonu 5. Ten by měl zřejmě vyjít už v září, ale oficiálně není zatím nic potvrzeno. Dočkat bychom se mohli i levnější verze 4S, verze Mini nebo modelu s výsuvnou QWERTY klávesnicí.

Foto: Novinky

Server digitaltrends.com uveřejnil možnou podobu iPhonu 5 se zaoblenými tvary.

Článek

Na každém šprochu pravdy trochu, říká se často. Pokud by však mělo být kousek pravdy na každé zvěsti o novém iPhonu 5, dočkali bychom se od společnosti Apple velké revoluce.

Do této chvíle totiž byly rozdíly v jedné řadě oblíbeného chytrého telefonu iPhone maximálně ve velikosti paměti či barvě. A to by se mohlo u iPhonu 5 změnit. Alespoň podle mnoha odhadů kolujících po internetu.

Mnoho uživatelů by přivítalo možnost koupit si iPhone s výsuvnou mechanickou klávesnicí. Ne každému totiž vyhovuje psaní zpráv či mailů na dotykovém displeji. Tento model je bohužel u iPhonu 5 nejméně pravděpodobný. Hned několik serverů ale uveřejnilo fotografii, jak by takový iPhone 5 s klávesnicí mohl vypadat.

Foto: Novinky

Podle serveru win.downloadatoz.com by mohl iPhone 5 s výsuvnou klávesnicí vypadat jako na obrázku.

Nadále se také řeší, zda Apple zůstane po stránce designu u stávajícího iPhonu 4, nebo zda přijde nějaká inovace. Bude na iPhonu 5 spodní zpětné tlačítko nebo ho nahradí pouze dotykový senzor? Podle další fotografie (v úvodu článku) by už tlačítko nemuselo být mechanické a design by se měl vrátit k zaobleným tvarům.

V oblasti vybavení telefonu všichni doufají ve vylepšení fotoaparátu z 5Mpix verze na 8Mpix. Jistotou má být osazení výkonnějšího procesoru A5, který je už používán v iPadu 2. Vydání iPhonu 5 by se mělo konat již v září tohoto roku. Tuto informaci však společnost Apple nepotvrdila.

Stejně tak není potvrzeno nic ze zvěstí o tom, že by mimo samotného iPhonu 5 měla být vydána i levnější verze 4S. Ta by měla cenou více konkurovat kvalitním Android smartphonům kolem deseti tisíc korun. Už dlouho se také hovoří o verzi Mini, opět je však otázkou, jak reálné její vydání je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám