Hlavní obsah

Skype umožní bezplatné videohovory z chytrých mobilů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozovatel bezplatného internetového volání Skype představil novou službu umožňující bezplatné videohovory na Skype uživatelům mobilních telefonů s operačním systémem Android. Mezi prvními budou moci novou službu využívat majitelé vybraných telefonů HTC a Sony Ericsson. Brzy se však má služba rozšířit.

Foto: Novinky

Skype na mobilním telefonu

Článek

Mobilní videohovory jsou zatím v plenkách. Trh hovorů přes pevný internet však loni podle britské výzkumné společnosti Point Topic stoupl o 12,6 procenta na 17,3 miliardy USD (290,1 miliardy Kč).

Uživatelé nové aplikace Android Skype budou moci zdarma telefonovat mezi telefony Android, na přístroje iPhone, počítače Mac a osobní počítače s Microsoft Windows. První mobilní telefony, které podporují tuto službu, jsou HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia neo, Sony Ericsson Xperia pro a Google Nexus S, napsala agentura Reuters.

Skype je nyní uprostřed svého převzetí Microsoftem. Za akvizici americký softwarový gigant zaplatí 8,5 miliardy dolarů, což je v přepočtu cca 143 miliard korun. Lze tedy předpokládat, že v budoucnu bude aplikace Skype dostupná i na zařízeních s mobilním operačním systémem Windows.

Reklama

Související témata:

Související články

Skype měl celosvětový výpadek

Lidé po celém světě měli od čtvrtečního poledne problémy s přihlášením k populární bezplatné telefonní službě Skype. Upozornil na to server Inquirer s tím, že...

Výběr článků

Načítám