Hlavní obsah

Nejlepší chytrý telefon od HTC se v Česku začne prodávat za týden

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová vlajková loď společnosti HTC s názvem Sensation se začne prodávat už příští týden. A to i přesto, že ještě minulý týden tuzemští prodejci jeho dostupnost odhadovali až na polovinu července. Novinka zaujme především dvoujádrovým procesorem, který z ní dělá jeden z nejvýkonnějších smartphonů na trhu. Navíc je vybavena kvalitním displejem s velice jemným zobrazením.

Článek

Srdcem hi-endového telefonu HTC Sensation je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon, který pracuje na frekvenci 1,2 GHz. Jeho výkon by měl bohatě stačit i na ty nejnáročnější mobilní aplikace a hry.

K dispozici má telefon 768 MB operační paměti. Pro uložení dat je pak vybaven 1GB flash pamětí, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších 32 GB.

Širokoúhlý displej má úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení qHD (540x960 obrazových bodů). Navíc by měl být extrémně odolný díky speciální vrstvě Gorilla glass. Bez poškození by díky tomu měl vydržet například i pády na zem.

Foto: Novinky

HTC Sensation

HTC Sensation disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod. Na čelní straně je umístěna druhá 1,2Mpix kamera, která slouží pro videohovory. Novinka umožňuje natáčet videa ve Full HD 1080p rozlišení rychlostí 30 snímků za sekundu a se stereofonním zvukem.

Rozměry telefonu jsou 126,1x65,4x11,3 mm a hmotnost 148 g včetně baterie.

Foto: Novinky

HTC Sensation

HTC Sensation pohání operační systém Android. Prodávat se začne 1. června u společnosti Vodafone za nedotovanou cenu 13 577 Kč. Dotovaný přístroj pak bude při nejvyšším měsíčním plnění stát 8577 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám