Hlavní obsah

Novinky.cz jsou nyní i na iPhonu

Novinky, Miloslav Fišer

Seznam.cz a vydavatel deníku Právo Borgis uvedli novou zpravodajskou aplikaci Novinky.cz pro chytrý telefon iPhone od Applu. Zdarma dostupná aplikace nabízí jednoduchý způsob, jak se vždy dostat k něm nejzajímavějším zprávám z domova i zahraničí.

Foto: Novinky

Novinky.cz na iPhonu

Článek

„Novinky.cz pro iPhone jsme chtěli připravit v trochu jiném stylu, než je u zpravodajských aplikací běžné. Začali jsme tím, že jsme přemýšleli o tom, kdy vlastně máme chuť číst zprávy. Shodli jsme se na tom, že to jsou především momenty volného času,“ uvedl Lukáš Pulda, produktový manažer Seznamu.

„A to je právě ono - Mám chvilku času? Pořád se něco děje, tak proč se nepodívat, co se děje právě teď. Aplikaci jsme maximálně zjednodušili. Neobsahuje žádné složité nastavení ani vybírání kategorií. Celá aplikace je postavena na tom, že ji spustíte a čtete články seřazené jednoduše dle času vydání,“ uvedl Pulda.

Foto: Novinky

Novinky.cz na iPhonu

V nové aplikaci se zprávy zobrazují ve stejném znění jako na webu, ale pro zachování jednoduchosti a přehlednosti se zobrazují články z rubriky „Stalo se“. Díky tomu se uživatelé iPhonu vždy snadno dostanou k těm nejaktuálnějším informacím.

"Právě proto jsme se zaměřili výhradně na tu rubriku, díky které vám žádná čerstvá a důležitá zpráva neunikne. Určitě nechceme suplovat plnohodnotnou webovou verzi se všemi rubrikami. Pokud se prostřednictvím iPhonu chcete podívat i na ostatní rubriky, máte stále k dispozici mobilní verzi Novinek," dodal produktový manažer Seznamu.

Jak jednoduše ovládat Novinky.cz v iPhonu
1. Aplikace po startu zobrazí nejaktuálnější článek.
2. Pohybem doprava se dostáváte na články starší.
3. Pohybem doleva vidíte přehled toho, co jste si již přečetli a toho, co ještě k přečtení čeká.
4. Pohybem a táhnutím ve směru od shora dolů si načtete nejaktuálnější zprávy (z Novinek znáte jako "Stalo se").

Aplikaci Novinky.cz pro iPhone můžete zdarma stahovat přes internetový obchod AppStore přímo v mobilním telefonu, případně přes multimediální centrum iTunes v počítači.

Články ze serveru Novinky.cz si můžete prohlížet i na jiných typech telefonů. Stačí do internetového prohlížeče zadat internetovou adresu m.novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám