Hlavní obsah

ČVUT otevřelo první mobilní laboratoř v Česku

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České vysoké učení technické a společnost HTC otevřely v pátek v prostorách Fakulty elektrotechnické první mobilní laboratoř v České republice. Ta by měla sloužit jako podpora a technologické zázemí studentům předmětu Principy tvorby mobilních aplikací, který bude na ČVUT spuštěn s novým akademickým rokem 2011/2012.

Foto: Novinky

Slavnostní otevření mobilní laboratoře na ČVUT

Článek

„Díky mobilní laboratoři se budou studenti učit vytvářet nové aplikace a programy pro mobilní operační systémy Android a Windows Phone 7. Sloužit jim k tomu budou vždy ta nejnovější zařízení od naší společnosti,“ uvedl zástupce společnosti HTC Kamil Vacek.

„Zvláštní místo si pak zde najde vývoj mobilních aplikací pro cílové skupiny nevidomých, zdravotně postižených či seniorů,“ dodal Vacek s tím, že autoři aplikací s největším přínosem pro společnost pak obdrží speciální grant.

Foto: Novinky

Studenti si zkouší nové mobilní telefony a počítačové tablety na slavnostním otevření mobilní laboratoře na ČVUT.

V rámci mobilní laboratoře bude HTC poskytovat studentům ČVUT až 20 mobilních telefonů a počítačových tabletů, které bude pravidelně obměňovat podle aktuální nabídky na trhu. Přístroje si studenti budou moci půjčovat pro řešení semestrálních prací.

„Od spolupráce našich studentů s celosvětovou společností si slibujeme především oboustranný tok informací, který našim studentům poskytne know-how z odborné praxe. Naopak, Fakulta elektrotechnická může společnosti HTC nabídnout spoustu neotřelých nápadů našich kreativních posluchačů,“ řekl Zbyněk Škvor, proděkan Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám