Hlavní obsah

Sdílet internetové připojení v iPadu a iPhonu mohou už i zákazníci O2

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Telefónica O2 začala podporovat funkci tethering, která umožňuje sdílet mobilní internetové připojení z chytrého telefonu iPhone v počítačovém tabletu iPad, a to aniž by musel zákazník platit další poplatky. V minulosti byla Telefónica O2 zákazníky často kritizována, že tethering nepodporuje, přestože klienti konkurenčních operátorů Vodafone a T-Mobile tuto službu mohli využívat od samého počátku.

Článek

S počítačovým tabletem iPad 2 se můžete na internet připojit stejně jako s první generací dvěma způsoby - pomocí SIM karty s datovým tarifem, nebo díky bezdrátovým WiFi sítím. Pokud jste majitelé telefonů podporujících funkci tethering nebo Hotspot, můžete sdílet internetové připojení z vašeho mobilního telefonu do tabletu. Nově tuto funkci mohou využít zákazníci všech tuzemských operátorů.

„Všichni zákazníci O2 s mobilními telefony Apple iPhone mohou nyní využívat funkci Internet tethering,“ uvedla Blanka Vokounová z Telefóniky O2 s tím, že funkce je spuštěna o měsíc dříve, než bylo plánováno.

„Sdílené internetové připojení bude dostupné přes USB kabel i Bluetooth. Majitelé iPhone 4 od O2 můžou také využívat novou funkci Personal Hotspot pro připojení až pěti zařízení přes WiFi,“ dodala Vokounová.

Aktivovat tethering mohou lidé přímo v telefonu poté, co se jim na obrazovce automaticky objeví výzva s novými možnostmi nastavení. Stejná hláška by se měla objevit i v iTunes po připojení iPhonu k počítači.

Reklama

Výběr článků

Načítám