Hlavní obsah

iPhony měly opět problémy se změnou času

Novinky, Roman Zavřel

Jak je již téměř pravidlem, mobilní telefon iPhone opět nezvládl přechod na letní čas. Tentokrát se však problém týkal pouze uživatelů, kteří používají automatické nastavení času podle serverů společnosti Apple.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

Některým uživatelům se při nastavení automatického času, který iPhone stahuje ze serverů Apple, čas sice v neděli ráno ve 2:00 změnil na 3:00, v průběhu dne se ale nastavil opět chybně a automaticky se vrátil o hodinu zpět.

Tento problém se během dne projevil jen u úzké skupiny uživatelů, během noci z neděle na pondělí se však chyba začala projevovat u stále většího počtu uživatelů. Když však uživatelé nastavili čas ručně a následně aktivovali automatické nastavení času podle serverů Applu, opět se čas změnil o hodinu zpět.

Apple tentokrát neměl problém s budíkem, tak jako již při několika přechodech z jednoho času na druhý, nebo o Silvestru 2010, ale s automatickou synchronizací času. [celá zpráva]

Zajímavé je, že se tento problém týkal pouze některých uživatelů s iPhonem a operačním systémem iOS 4.3.1. Některé telefony se tedy buď připojují na špatný server Applu, nebo nedokážou provést synchronizaci správně. Chyba je tedy nejspíše někde na trase mezi servery Applu a vybranými telefony iPhone. Apple se zatím k problému nevyjádřil.

Operační systém iOS 4.3.1 byl vydaný těsně před přechodem na letní čas a mnoho uživatelů se domnívalo, že důvodem je právě oprava zmíněné chyby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám