Hlavní obsah

Telefony s Windows konečně umí kopírovat a vkládat texty

Novinky, Miloslav Fišer

Americký softwarový gigant Microsoft vydal novou aktualizaci, která přináší tři vylepšení pro telefony s operačním systémem Windows Phone 7. Tím nejdůležitějším je možnost kopírování a vkládání textu – to uměly už starší verze mobilních Windows, sedmičky ale nikoliv, což řadě uživatelů velice vadilo. Upozornil na to server Geek.com.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Windows Mobile

Článek

Nová aktualizace přináší navíc ještě několik dalších vylepšení. Snadnější vyhledávání v internetovém obchodě Marketplace a rychlejší načítání aplikací. Obecně je odezva telefonu s updatem daleko rychlejší.

Další drobná vylepšení pak usnadňují práci s fotoaparátem, Outlookem, Facebookem i bezdrátovými adaptéry Wifi a Bluetooth. U některých telefonů navíc aktualizace přidá dodatečný software výrobců, který zlepší některé funkce mobilu.

Aktualizace, která vylepšuje funkce telefonů s operačním systémem Windows, je jen první vlaštovkou. Letos totiž Microsoft naplánoval několik dalších updatů, které budou vylepšovat funkce operačního systému Windows Phone 7. [celá zpráva]

První mobilní Windows už v roce 2003

Dobýt svět telefonů se snaží Microsoft již od roku 2003. První generace mobilních operačních systémů od Microsoftu byly známé pod označením Windows Mobile. Nabízely propracovaný kalendář, detailní adresář, který bylo možné jednoduše synchronizovat s kontakty v Outlooku v počítači, či pohodlnou práci s e-maily na cestách.

Jak je z výčtu funkcí patrné, starší verze mobilních Windows byly určeny spíše pro manažery. To se ale softwarový gigant rozhodl u sedmiček změnit. Jejich hlavním úkolem je nabídnout přednosti chytrých telefonů jednoduchou formou co nejširší skupině uživatelů.

Stejnou taktiku přehledného a intuitivního ovládání zvolila před lety počítačová firma Apple, která se svým iPhonem rozpoutala mánii dotykových telefonů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám