Hlavní obsah

Operační sytém Symbian zatím nekončí, Nokia počítá s jeho prodejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finský výrobce mobilních telefonů Nokia bude prodávat operační systém Symbian, dokud bude rentabilní. Podnik tímto prohlášením potvrdil závazky k této platformě a zmírnil obavy z mezery, která by v jeho produkci mohla vzniknout, dokud nebude mít k dispozici nové produkty z chystané spolupráce s americkým gigantem Microsoft.

Foto: mif, Novinky

Nokia

Článek

Symbian ustoupí a během dvou let ho nahradí Windows Phone od Microsoftu. Firmy své plány oznámily minulý měsíc a na finančním trhu se objevily obavy, co bude Nokia dělat mezitím se svou nynější výrobní řadou, napsala agentura Reuters.

Poznámky o Symbianu prospěly akciím Nokie, které tento týden v Helsinkách vzrostly o 2,3 procenta na 6,20 eura (zhruba 151 Kč). Evropský index 600 technologických firem měl přitom tou dobou zisk 0,4 procenta.

Zmínka o Symbianu také vyrovnává nepříjemný dopad informace, že společný podnik Nokia Siemens Networks (NSN) musí počkat s akvizicí aktiv od Motoroly za 1,2 miliardy dolarů (asi 21 miliard Kč). Transakci budou ještě prověřovat čínské úřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám