Hlavní obsah

Nejlepším mobilem roku je iPhone 4

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na největším veletrhu mobilních technologií na světě Mobile World Congress (MWC 2011) vyhlašovala mezinárodní agentura GSMA, která sdružuje výrobce i mobilní operátory, nejlepší telefon. Vítězem se stal oblíbený multimediální telefon iPhone od společnosti Apple.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

Ceny Global Mobile Awards vyhlašuje organizace GSMA každý rok v několika kategoriích. Nejprestižnější z nich je mobil roku, kterým byl letos zvolen iPhone 4. Ten porazil konkurenční Samsung Galaxy S i HTC Desire.

iPhone 4 je vybaven 3,5palcovým displejem s rozlišením 940x640 obrazových bodů. To je čtyřikrát více než u verze 3GS. Konkurence telefon s vyšším rozlišením v současnosti nevyrábí. Obrázky, videa i texty jsou na displeji až neuvěřitelně ostré a realistické.

„Displej iPhonu může směle konkurovat i jemnosti tištěných novin,“ vychvaloval již dříve přednosti telefonu šéf Applu Steve Jobs.

Foto: Reuters

iPhone 4

Vylepšení se dočkala i kamera na zadní straně přístroje. Má rozlišení pět megapixelů, automatické ostření, pětinásobný digitální zoom a vestavěný LED blesk, který může být při horších světelných podmínkách během nahrávání videa nepřetržitě zapnutý.

Nově je umístěn také druhý fotoaparát na přední straně, který slouží pro videohovory. Ani jedna z předchozích verzí iPhonu jej neměla. iPhone 4 je vybaven procesorem A4, který je taktován na jeden gigahertz.

I přes vysoký výkon ale telefon vydrží pracovat na baterii poměrně dlouho. Nepřetržitě telefonovat jím je možné sedm hodin. Přehrávat video zvládne bez elektrické zásuvky 10 hodin. Stejně dlouho dovolí přístroj brouzdat na internetu přes WiFi. Poslouchat non stop hudbu je možné téměř dva dny. V pohotovostním stavu přístroj vydrží podle Applu 300 hodin.

Konkurovat iPhonu 4 se snaží několik společností, jako například Dell, Nokia, HTC, Sony Ericsson, LG, Samsung, či Motorola. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám