Hlavní obsah

V Barceloně odstartoval největší veletrh mobilních technologií na světě

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí odstartoval v Barceloně největší veletrh mobilních technologií na světě Mobile World Congress (MWC 2011). Akce potrvá až do tohoto čtvrtka. Organizátoři očekávají, že se na žhavé trendy mobilního světa přijdou podívat desetitisíce lidí.

Foto: Novinky

Mobile World Congress 2011

Článek

Novinky pro rok 2011 odhalí na MWC více než 1300 firem. Vedle mobilních telefonů budou k vidění také například navigace, počítačové tablety a zajímavé programy. Samozřejmě nebude chybět ani nejrůznější příslušenství pro mobilní zařízení, jako jsou stojánky do auta, pouzdra nebo brašny.

Analytici očekávají, že jedním z největších trendů letošního ročníku bude technologie trojrozměrného obrazu, která nepotřebuje ke sledování žádné speciální brýle.

Loni takové displeje představila společnost Sharp. Panel s úhlopříčkou 7,4 centimetrů funguje velice jednoduše. Displej dokáže pro každé oko zobrazit jiný obraz, díky čemuž vzniká trojrozměrný vjem. [celá zpráva]

Zásadní novinkou loňského ročníku bylo také uvedení nového operačního systému Windows Phone 7 pro chytré mobilní telefony, který byl očekáván již několik let. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám