Hlavní obsah

Unikátní mobil má dva velké dotykové displeje, chce konkurovat tabletům

Novinky, Miloslav Fišer

Počítačové tablety si lidé oblíbili především kvůli dotykovým displejům, které se jednoduše ovládají prstem. Větší rozměry obrazovek ale nedovolí nosit tablet jednoduše s sebou v kapse u kalhot. Vyzrát se na to pokusila společnost Kyocera, která vyrobila chytrý telefon se dvěma „skládacími“ displeji. Ten v rozloženém stavu dokáže nahradit i tablet.

Článek

Chytrý telefon Kyocera Echo je vybaven dvěma dotykovými displeji s úhlopříčkou 3,5 palce, přičemž každý z nich má rozlišení 480 x 800 obrazových bodů. Horní displej je výklopný. V případě, že s přístrojem nepracujete, jednoduše jej tak můžete složit do kompaktnějších rozměrů.

Pracovat na telefonu je možné i ve složeném stavu, pochopitelně ale jen na jedné obrazovce. V rozloženém stavu pak přístroj nabízí obdobný komfort, jako počítačový tablet.

Foto: Novinky

Kyocera Echo

Co se výkonu týče, nemá se Kyocera Echo rozhodně za co stydět. Telefon bude vybaven 1GHz procesorem Qualcomm QSD 8650 a grafickým jádrem Adreno 200. Pro uložení dat bude disponovat 512MB vnitřní pamětí, kterou bude možné rozšířit pomocí microSD karet.

Novinka má rozměry 115,0 x 56,5 x 17,2 milimetru a poněkud vyšší hmotnost 193 gramů – což je daň za druhý displej. Pro srovnání, iPhone 4 od Applu váží jen 137 gramů, přičemž jeho rozměry jsou 115,2 x 58,6 x 9,3 milimetru.

Foto: Novinky

Kyocera Echo

Telefon je vybaven vestavěným fotoaparátem s rozlišením pět megapixelů. Tomu nechybí přisvětlovací dioda, ani možnost natáčení videa v HD rozlišení. Samozřejmostí je také integrovaný GPS modul i podpora bezdrátových sítí WiFi a Bluetooth.

Kyocera Echo se bude prodávat exkluzivně u amerického operátora Sprint. S podpisem dvouleté smlouvy vyjde na 199 USD, tedy 3500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám