Hlavní obsah

Nokia vydala aktualizaci pro své vrcholné telefony, nabízí řadu vylepšení

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Nokia vydala novou verzi ovládacího softwaru (firmwaru) pro své vrcholné mobilní telefony, konkrétně modely N8, C7 a C6-01. Novinka nabízí řadu vylepšení a podle zkušeností uživatelů navíc zvyšuje výkon samotného telefonu.

Foto: Novinky

Nokia N8

Článek

„Novinka přináší řadu vylepšení. Například možnost reagovat na žádost o schůzku přímo z e-mailové pozvánky, nebo integraci map do e-mailu, díky které si uživatelé mohou okamžitě zobrazit místo schůzky,“ uvedl ředitel české pobočky společnosti Nokia Petr Kasa.

Firmware ale také podle zkušeností uživatelů zvyšuje výkon telefonu. To je podle uživatele modelu C7, který vystupuje na internetu pod přezdívkou MatKal, znát především při procházení obrázků v galerii a přehrávání videa.

„E-mailový klient je plynulejší a rychlejší. Již nedochází k nekompletnímu doručování rozsáhlých e-mailů,“ uvedl MatKal na serveru mynokia.cz.

Nový firmware je aktuálně k dispozici pro Nokie N8, C7 a C6-01. Avšak zatím pouze pro nebrandované telefony, majitelé přístrojů od tuzemských operátorů si tedy budou muset ještě nějakou dobu počkat. Stahovat firmware 1.1 je možné prostřednictvím aplikace Ovi Suite.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám