Hlavní obsah

Objednávky na iPhone přinesly operátoru Verizon rekordní poptávku

Americká telekomunikační firma Verizon Wireless přestala ve čtvrtek přijímat internetové objednávky na telefony iPhone od firmy Apple. Příjem musela ukončit hned v prvním dnu, co objednávky spustila. Podnik uvedl, že zájem překonal během dvou hodin jeho předchozí rekordní odbyt jakéhokoli modelu z prvního dne prodeje.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

"Byl to nejúspěšnější první den prodeje v historii firmy," uvádí podniková zpráva. Limitované předběžné objednávky pro své současné zákazníky Verizon spustil ve tři hodiny ráno místního času a zastavil je ve 20:10.

Operátor také dodal, že většina zákazníků s objednáváním iPhonů neměla potíže. Spuštěním prodeje iPhonů v nabídce Verizonu skončil monopol rivala AT na prodej žádaného telefonu. AT měl na prodej iPhonu v USA exkluzivní práva přes tři roky.

Verizon Wireless chce pustit iPhony na pulty svých prodejen 10. února. Firma je společným podnikem Verizon Communications a Vodafone Group.

Někteří analytici odhadují, že by Verizon mohl letos prodat až 13 miliónů iPhonů. Zisková předpověď podniku počítá s 11 milióny v souladu s průměrem odhadů mezi analytiky, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám