Hlavní obsah

Platební karty nahradí mobilní telefony, plánuje Ericsson

Společnost Ericsson přišla se zajímavým nápadem, jak nahradit platební karty. Lidé by místo nich v obchodech platili mobilními telefony. Švédský výrobce předpověděl, že do roku 2015 by měl tento nový trh vytvořit obrat okolo 20 miliard eur (480 miliard korun). Ericsson již nyní vyjednává o konkrétních možnostech plateb s evropskými bankami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nová služba od švédského výrobce bude zpočátku konkurovat operátorům pro transfer financí, například společnostem Western Union a MoneyGram. Časem by ale mohla nahradit platební karty.

Podle Ericssonu se platby z mobilů a peněžní transfery z osoby na osobu v mnoha zemích pravděpodobně stanou během dvou až tří let nejčastěji užívanými aplikacemi v mobilech. Tyto transakce do roku 2015 podnik odhaduje na 600 miliard eur.

Ericsson se nejprve spojil s bankami, aby tyto služby nabídl v Evropě. A doufá, že je ve světovém měřítku bude moci prodávat telekomunikačním operátorům, které propojí nadnárodním systémem. Podnik při tom hodlá využít svého globálního dosahu. A je si vědom toho, že není mnoho dalších společností, které by to mohly nabídnout, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám