Hlavní obsah

Chytrý telefon od HTC nabídne Windows 7 i hardwarovou QWERTY klávesnici

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC uvedla na český trh nový chytrý telefon s operačním systémem Windows Phone 7. Novinka nabídne slušný výkon, vestavěný pětimegapixelový fotoaparát, prostorný dotykový displej a praktickou výsuvnou klávesnici. V obchodech se objeví ještě tento týden.

Foto: Novinky

HTC 7 Pro

Článek

Nový mobilní telefon HTC 7 Pro je vybaven 3,6palcovým dotykovým displejem, který má rozlišení 480 x 800 obrazových bodů. Kromě něj bude možné přístroj ovládat pomocí výsuvné QWERTY klávesnice.

Ta vychází z tradičních počítačových klávesnic. Psát všemi deseti prsty na ní kvůli drobným rozměrům ale nejspíše možné nebude.

Foto: Novinky

HTC 7 Pro

Co se výkonu týče, nový model se nemá za co stydět. Je vybaven 1GHz procesorem a 576 MB operační paměti. Data je možné ukládat na vestavěnou paměť s kapacitou 16 GB.

HTC 7 Pro je vybaven vestavěným pětimegapixelovým fotoaparátem, kterému nechybí automatické ostření, blesk, či možnost natáčení videí ve vysokém rozlišení (720p). Samozřejmostí jsou integrované bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth, satelitní GPS navigace, či vestavěný pohybový senzor pro automatické otáčení displeje.

Telefon má rozměry 117,5 x 59 x 15,5 milimetrů a hmotnost 183,5 gramů (s baterií). Na pultech obchodů se novinka od HTC objeví tento týden v úterý za 13 000 korun.

Konkurence od Nokie až v dubnu

Prakticky stejnou konstrukci jako HTC 7 Pro bude nabízet nový vlajkový mobil od Nokie s označením E7. Hardwarová QWERTY klávesnice bude doplňovat čtyřpalcový displej s rozlišením 360 x 640 obrazových bodů.

Srdcem telefonu bude procesor ARM1176 s frekvencí 680 MHz, který bude mít k dispozici 256 MB operační paměti. Pro uložení dat bude novinka vybavena vestavěnou pamětí s kapacitou 16 GB.

Foto: Novinky

Nokia E7

Ve výbavě Nokie E7 nebude chybět Bluetooth, WiFi, nebo GPS s doživotní aktualizací map zdarma, vestavěný fotoaparát s rozlišením osm megapixelů. Ten bude vybaven dvoubodovým bleskem a bude schopný natáčet i videa ve vysokém rozlišení.

Původně se Nokia E7 měla v obchodech objevit už v prosinci, nakonec ale finský výrobce posunul její uvedení na začátek letošního roku. Podle posledních informací se ale zákazníci novinky dočkají až v dubnu. Cena telefonu by se měla pohybovat okolo 15 000 korun. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Nokia E7

Reklama

Výběr článků

Načítám