Hlavní obsah

Nokia vyčkává, nový supermobil se začne prodávat až po Vánocích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nokia odložila spuštění prodeje svého příštího vlajkového modelu E7 z prosince na začátek příštího roku. Na vyspělých trzích tak nestihne klíčovou předvánoční prodejní sezónu. O odkladu v úterý informoval tiskový mluvčí finského výrobce.

Foto: Novinky

Nokia E7

Článek

"Abychom uživatelům zajistili u E7 nejlepší možný přínos, rozhodli jsme se začít ji dodávat na trh počátkem roku 2011," uvedl mluvčí. E7 je podobná současnému vlajkovému modelu N8, ale má výsuvnou kompletní klávesnici.

Foto: Novinky

Nokia N8

Nokia N8 je vybavena 12megapixelovým fotoaparátem s xenonovým bleskem, který dokáže natáčet videa ve vysokém rozlišení. Data přístroj ukládá na vestavěnou paměť s kapacitou 16 GB. Tu je navíc možné dále rozšířit pomocí micro SDHC karet.

Pro úplnost dodejme, že telefon má 3,5palcový displej s rozlišením 360x640 obrazových bodů, procesor s taktem 680 MHz a 256MB operační paměť.

Nokia završuje mizerný rok,
šéf průzkumu britské poradenské agentury CCS Insight Ben Wood

Nokia N8 se letos dostala na trh proti plánům také s odkladem. "Nokii se tím završuje mizerný rok," uvedl šéf průzkumu britské poradenské agentury CCS Insight Ben Wood.

Slabá nabídka chytrých mobilů s operačním systémem a problémy se softwarem se považují za hlavní důvod, proč Nokia vyměnila generálního ředitele. Olli-Pekka Kallasvuo odešel a nahradil ho Stephen Elop z Microsoftu.

Akcie Nokie v úterý po zveřejnění zprávy o odkladu klesly o 0,6 procenta na 7,435 eura, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám