Hlavní obsah

Legendární Škoda 120 se vrací, Microsoft jí dal roli v reklamě

Novinky, Miloslav Fišer

Americký softwarový gigant Microsoft na začátku října odhalil nový operační systém po mobilní telefony Windows Phone 7. K této příležitosti firma vytvořila také reklamní video, ve kterém si vedlejší roli zahrála legendární Škoda 120.

Článek

Heslo nové reklamní kampaně je „It's time for a phone to save us from our phones“, což v překladu znamená „Je čas na telefon, který nás zachrání od našich telefonů“. Microsoft tím chce dát najevo, že většina lidí tráví u mobilů zbytečně spoustu času jenom kvůli tomu, že jsou příliš složité.

Video zachycuje několik desítek lidí, kteří nevnímají svět okolo sebe. Místo toho jen zírají na displeje svých mobilů a nepozorně do sebe vrážejí. V závěru reklamy je vidět Škoda 120, která nabourala do dopravní značky. Její majitel sedí bez povšimnutí na kapotě sledujíce svůj mobil.

Microsoft vkládá do Windows Phone 7 velké naděje. Jejich hlavním úkolem je nabídnout přednosti chytrých telefonů jednoduchou formou co nejširší skupině uživatelů. Stejnou taktiku přehledného a intuitivního ovládání zvolila před lety počítačová firma Apple, která se svým iPhonem rozpoutala mánii dotykových telefonů.

Co přináší Windows Phone 7

Změna je u nových Windows Mobile patrná již při pohledu na úvodní obrazovku. Tradiční ikony totiž nahradily takzvané živé panely, které zobrazují vždy aktuální informace ze zdrojů, které si uživatel nastaví.

Příkladem živých panelů je obrazovka s oblíbenými přáteli. Na ní se u každého kontaktu kromě uloženého telefonního čísla a emailu zobrazují aktualizace statusů z nejrůznějších sociálních sítí či nově zveřejněné fotografie. Živých panelů je ve Windows Phone 7 celkem šest.

Nejnovější Windows pro mobilní telefony

Kromě kontaktů je pomocí nich možné jednoduše přistupovat k obrázkům, hraní her, přehrávání hudby a videa, stahování nových aplikací a dokumentů z kancelářského balíku Microsoft Office.

Multimediální oblast nového operačního systému vychází z prostředí kapesního přehrávače Microsoft Zune. K dispozici je hudba a video uložené v telefonu, na webu i skladby vysílané vzduchem díky přítomnosti FM tuneru.

Nechybí ani funkce pro sdílení informací o oblíbených skladbách s přáteli. Ve výbavě telefonů s Windows Phone 7 nechybí ani webový prohlížeč Internet Explorer, mobilní verze Outlooku nebo aplikace pro pořizování fotografií a videí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám