Hlavní obsah

iPhony potrápila změna času, budíky zvonily o hodinu později

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přecházet z letního na zimní čas v dnešní době umí téměř všechny mobilní telefony. Výjimkou není ani populární iPhone 4 od společnosti Apple, který v neděli ráno správně posunul hodinové ručičky o hodinu nazpět. Při určitém nastavení však budíky kvůli softwarové chybě přesto zvonily o hodinu později.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

Chyba se podle deníku The Daily Telegraph týká buzení, u kterého uživatel nastavil pravidelné opakování alarmu pouze v určitých dnech v týdnu. A to pouze u těch přístrojů, jež byly nastaveny před změnou letního času na zimní.

Správně tak zvonily budíky, které byly nastaveny na jednorázové upozornění nebo opakování buzení každý den v týdnu.

Stejné problémy zaznamenali také uživatelé poslední generace multimediálních přehrávačů iPod Touch. Společnost Apple již přislíbila vydání aktualizace, která chybu opraví.

Před vydáním aktualizace je možné chybu obejít velice jednoduchým způsobem. Stačí po přechodu z letního na zimní čas opětovně nastavit všechny časy buzení. Stejný postup platí i při opačné změně času.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám