Hlavní obsah

Hewlett-Packard uvede v příštím roce na trh nové chytré telefony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Americký výrobce počítačů Hewlett-Packard uvede na trh své vlastní chytré telefony v příštím roce. Přístroje budou pracovat v operačním systému webOS, který podnik loni koupil při akvizici společnosti Palm za 1,2 miliardy dolarů (přes 21 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

Hewlett-Packard chce získat dobrou pozici i na trhu chytrých mobilních telefonů.

Článek

"Na začátku příštího roku přijdeme s novými telefony," uvedl viceprezident počítačové firmy Eric Cador na barcelonské konferenci odvětví. Chytré mobily jsou přístroje, které pracují s operačním systémem.

HP koupil Palm, aby získal přístup k jeho operačnímu systému a pronikl na rychle rostoucí trh s chytrými mobily. "Důležitější je, že jsme převzali webOS," řekl Cados na konferenci. Dodal, že intelektuální vlastnictví Palmu bylo podstatnou součástí transakce.

Hewlett-Packard má mezi technologickými giganty světa nejvyšší tržby a dominantní pozici má na trhu osobních počítačů, serverů, služeb a tiskáren. Bez solidní nabídky chytrých telefonů ale firmě hrozí, že jí ujede vlak na rentabilním trhu s mobily, kam se její rivalové doma i v Asii hrnou čím dál více.

Do nabídky chytrých telefonů se pustili i počítačoví výrobci Dell, Lenovo a Acer. Chytré mobily nabízejí pokročilé služby jako přenos videa z internetu, e-mail či GPS, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám