Hlavní obsah

Apple uvolnil omezení u vývoje aplikací pro iPhone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Evropská komise ukončí dvě vyšetřování americké firmy Apple kvůli některým omezením týkajícím se jejího telefonu iPhone. Apple totiž umožnil opravy telefonu i v zahraničí a zmírnil omezení u aplikací, což umožňuje zákazníkům zvolit si mezi několika různými alternativami.

Foto: Archiv, Novinky

Apple iPhone

Článek

"Evropský komisař pro hospodářské záležitosti Joaquín Almunia vítá oznámení Applu, že uvolnil omezení u vývoje aplikací pro iPhone a zavedl záruční opravy iPhonu v rámci celé Evropské unie," uvedla EK o víkendu. "Ve světle těchto změn má komise v úmyslu ukončit vyšetřování těchto záležitostí."

Komise zahájila dvě předběžná šetření obchodních praktik Applu týkajících se iPhonu na jaře. Důvodem bylo rozhodnutí Applu, že pokud chce spotřebitel uplatnit záruku, musí se oprava chytrého telefonu uskutečnit pouze v zemi, kde byl telefon koupen. Apple rovněž požadoval, aby vývojáři aplikací pro iPhone používali pouze programovací nástroje od Applu. Firma se však rozhodla v posledních dnech učinit změny.

V případě, že firmy poruší antimonopolní pravidla EU, může jim komise stanovit pokutu až deset procent jejich celkových příjmů. Pokuty v objemu miliard eur již dostaly firmy Microsoft a Intel, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Apple odtajnil žhavé novinky pro letošní rok

Generální ředitel společnosti Apple Steve Jobs ve středu v San Francisku představil novou generaci přehrávačů iPod. K tomu přidal zásadním způsobem inovované...

Výběr článků

Načítám