Hlavní obsah

Chytrý telefon s Windows dovolí mít zapojené dvě SIM karty najednou

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Gigabyte v úterý v České republice představila první telefon na světě s operačním systémem Windows Mobile, který dokáže pracovat s dvěma SIM kartami naráz.

Foto: Novinky

Gigabyte GSmart S1205

Článek

Nový mobilní telefon Gigabyte GSmart S1205, který je vybaven slotem pro dvě SIM karty, je vybaven výkonným procesorem MT6516 s taktem 416 MHz a 128MB operační pamětí.

Pro ukládání dat je telefon vybaven 256MB vestavěnou pamětí, kterou je možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSDHC až o dalších 16 GB.

Foto: Novinky

Gigabyte GSmart S1205

Celý přístroj se ovládá pomocí dotykové obrazovky s úhlopříčkou 3,2 palce a rozlišením WQVGA (240x400 obrazových bodů). Ve výbavě telefonu nechybí ani vestavěný fotoaparát s rozlišením tři megapixely.

K počítači je novinku s operačním systémem Windows Mobile 6.5 možné připojit díky USB rozhraní, nebo pomocí bezdrátových standardů WiFi a Bluetooth. Telefon má rozměry 110, 6 x 55 x 13,1 mm a hmotnost 114,5 g.

Gigabyte GSmart S1205 je možné v tuzemských obchodech zakoupit již nyní za cenu okolo šesti tisíc korun.

Telefony s podporou dvou SIM karet nabízejí také konkurenční výrobci, jako jsou Samsung, Emgeton nebo Evolve. Ty ale nejsou vybaveny operačním systémem Windows.

Reklama

Výběr článků

Načítám