Hlavní obsah

Sharp odhalil unikátní mobil s 3D fotoaparátem a dotykovým displejem

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Sharp na největším počítačovém veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA odhalila prototyp unikátního mobilního displeje, který je vybaven trojrozměrným displejem. Kromě něho má přístroj také fotoaparát se dvěma objektivy, jenž dokáže 3D obraz zachytávat.

Foto: Novinky

Prototyp 3D mobilu od Sharpu

Článek

Společnost Sharp vidí ve 3D technologiích pro mobilní telefony velký potenciál. První mobilní telefony vybavené 3D displejem se podle ní objeví v prodeji již letos na konci roku.

Použit by měl být přitom unikátní panel, který firma představila v dubnu. Ten nepotřebuje pro zobrazení trojrozměrného obrazu žádné speciální brýle - na rozdíl od panelů, které se montují do nejnovějších 3D televizorů.

Foto: Novinky

Prototyp 3D mobilu od Sharpu

Technologie prý funguje tak, že displej o úhlopříčce 7,4 centimetru zobrazuje pro každé oko jiný obraz, díky čemuž vzniká trojrozměrný vjem. [celá zpráva]

Prototyp telefonu však 3D obraz pouze nepřehrává, dokáže jej také zachytávat. A to díky kameře, kterou vyrobila společnost Sharp letos v květnu. Ta nabízí vysoké rozlišení 720p, tedy 1280 x 720 obrazových bodů. Kromě natáčení videa je schopná pořizovat také 3D fotografie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám