Hlavní obsah

Kvůli problémům s anténami bude Apple rozdávat plastová pouzdra zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy mobilního telefonu iPhone 4 s anténou jsou podle firmy Apple, která jej vyrábí, nafouknuté. Společnost přesto všem třem miliónům lidí, kteří si přístroj dosud koupili, poskytne zdarma plastové pouzdro na jeho boky, jež problém zmírňuje. Uživatelé, kteří i přesto s telefonem nadále nebudou spokojeni, jej mohou do 30 dnů vrátit a dostanou zpět své peníze. Novinářům to v pondělí řekl šéf Applu Steve Jobs.

Foto: Reuters

Generální ředitel společnosti Apple Steve Jobs s iPhonem 4

Článek

Na technickou podporu se podle Jobse kvůli problémům s příjmem mobilního signálu dosud obrátilo 0,55 procenta majitelů iPhonu 4. Podíl zákazníků, kteří přístroj vrátili, je pak zhruba třikrát nižší než u jeho předchůdce iPhonu 3GS.

Foto: Reuters

iPhone 4 v pouzdře, které bude Apple zdarma rozdávat

Podobné problémy s příjmem jako iPhone 4 navíc podle Jobse mají všechny telefony. Jmenoval například Blackberry Bold 9700, HTC Droid Eris či Samsung Omnia II. Rozdílné jsou prý pouze algoritmy, jež používají k zobrazení síly signálu. Jobs označil problémy s anténami za výzvu, se kterou se všichni výrobci telefonů budou muset vypořádat.

Šéf Applu nicméně přiznal, že nový iPhone má zhruba o procento více hovorů nedokončených kvůli technickým problémům než jeho předchůdce. I když je podle něj toto číslo malé, pro Apple je dostatečně velké na to, aby věc řešil. "Nejsme dokonalí, telefony nejsou dokonalé. Ale chceme, aby naši uživatelé byli šťastní," řekl šéf Applu.

Signál zlepší nová verze systému

Firma, která příští týden zveřejní čtvrtletní výsledky, proto hodlá zákazníkům zdarma poskytovat pouzdra až do konce letošního září, pak uvidí, jestli nepřijde s lepším řešením.

Jobs také připomněl, že Apple vydal novou verzi systému, díky které iPhone nyní lépe ukazuje úroveň mobilního signálu. Zákazníkům, kteří si pouzdro již koupili, firma účet uhradí. Cena jednoho pouzdra je zhruba 30 dolarů (asi 600 korun). Naprostou většinu jich vyrábí sám Apple.

Poprask kolem problémů novinky začal být pro Apple neúnosný tento týden, kdy vlivný americký časopis Consumer Reports nechal udělat testy, z nichž je prý zřejmé, že přístroj je osazen nevhodnou anténou. [celá zpráva]

Co umí iPhone 4
Nejnovější iPhone je vybaven 3,5palcovým displejem s rozlišením 940x640 obrazových bodů. To je čtyřikrát více než u verze 3GS. Konkurence telefon s vyšším rozlišením v současnosti nevyrábí. Obrázky, videa i texty jsou na displeji až neuvěřitelně ostré a realistické. „Displej iPhonu 4 může směle konkurovat i jemnosti tištěných novin,“ vychvaloval Jobs na konferenci novinku.Vylepšení se dočkala i kamera na zadní straně přístroje. Má rozlišení pět megapixelů, automatické ostření, pětinásobný digitální zoom a vestavěný LED blesk, který může být při horších světelných podmínkách během nahrávání videa nepřetržitě zapnutý. Nově je umístěn také druhý fotoaparát na přední straně, který slouží pro videohovory. Ani jedna z předchozích verzí iPhonu jej neměla.iPhone 4 je vybaven novým procesorem A4, který je taktován na jeden gigahertz. Díky němu patří novinka k tomu nejvýkonnějšímu, co je možné v současnosti koupit. I přes vysoký výkon ale telefon vydrží pracovat na baterii poměrně dlouho. Nepřetržitě telefonovat jím bude možné sedm hodin.Přehrávat video zvládne bez elektrické zásuvky 10 hodin. Stejně dlouho dovolí přístroj brouzdat na internetu přes WiFi. Poslouchat nonstop hudbu je možné téměř dva dny. V pohotovostním stavu přístroj vydrží podle Applu 300 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Apple se valí hromadná žaloba kvůli iPhonu

Soudní stížnosti uživatelů mobilního telefonu iPhone, podle nichž jeho americký výrobce Apple a operátor AT&T zneužili monopolního postavení na trhu, se budou...

Výběr článků

Načítám